Home » D:News » A fost reusit primul dublu-transplant de brate

A fost reusit primul dublu-transplant de brate

A fost reusit primul dublu-transplant de brate
Publicat: 30.07.2008
O echipa de medici germani, condusa de reputatul chirurg Edgar Biemer a anuntat efectuarea primului dublu-transplant de brate din istorie, se arata intr-un comunicat citat de DailyMail.

Operatia a durat nu mai putin de 16 ore si a a vut ca subiect un fermier local, in varsta de 54 de ani, ce isi pierduse ambele brate intr-un accident de munca. Acesta a primit mainile unui adolescent decedat intr-un accident auto. 30 de medici, indrumati de Prof. Edgar Biemer si colgeul acestuia Christof Hoehnke, au condus operatia care a avut loc vineri, intr-o clinica din Munchen.

Pacientul, care isi pierduse bratele cu sase ani in urma, si-a recapatat cunostiinta in urma cu 3 zile si a declarat medicilor si apropiatilor ca se simte bine.Cu toate acestea, el va ramane sub atentia medicilor pentru inca cinci saptamani.

Medicii nu sunt inca 100% convinsi ca procedura chirurgicala a fost un succes total.: „Puterea de respingere a organismului este mai puternica in membre decat in orice alta paret a corpului, asta si pentru ca pielea membrelor este cea mai mare bariera a organismului.Aceasta respinge automat orice corp strain. In prezent exista medicamente care pot stopa procesul de respingere, dar asta inseamna ca pacientul va trebuia sa isi ia medicamentatie pentru tot restul vietii”, afirma Biemer.

Primul transplant al unei maini a avut loc 1998, in Lyon, Franta. In urma interventiei, australianul Clint Hallam a primit un nou brat, dupa ce suferise un accident cu un fierastrau circular, in urma cu 16 ani.

Sursa:DailyMail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase