Home » D:News » Captura soc pentru un pescar englez

Captura soc pentru un pescar englez

Captura soc pentru un pescar englez
Publicat: 10.09.2008
Atunci cand britanicul Drew Hammonds credea ca a reusit captura vietii sale, in acul unditei a aparut o creatura care l-a pus, initial, pe fuga pe nefericitul pescar amator. A fost nevoie de cateva momente pentru ca Hammonds sa se calmeze si sa isi dea seama ca a scos din apa una dintre cele mai mari si mai puternice testoase din lumea, o testoasa aligator.

„Plecasem la pescuit de crap impreuna cu un grup de prieteni. In momentul in care am simtit ca am prins ceva mare, eram convins ca nu poate fi decat un crap urias. Abia cand am vazut o carapace uriasa iesind din apa am inteles ca nu era un peste. Am aruncat undita si m-am indepartat in fuga, crezand ca am prins un crocodil. De la o distanta sigura mi-am dat seama ca, de fapt, vietatea era o testoasa uriasa”, sustine Drew Hammonds, pescarul englez in varsta de 37 de ani.

Testoasa a fost identifica de specialistul Paul Eversfield de la British Chelonia Society, cel care a recunoscut imediat o testoasa aligator (macroclemys temminckii), una dintre cele mai puternice testoase din lume, cu o forta a mandibulei capabila sa smulga bratul unui barbat matur. In conceptia sa, testoasa a fost eliberata in lac de un colectionar amator.

„Testoasele aligator sunt printre cele mai mari animale de acest gen din lume. Greutatea unui singur exemplar poate depasi 100 de kilograme. In mediul lor natural, astfel de testoase reprezinta varful lantului trofic, neavand pradatori naturali si hranindu-se cu aproape toate formele de viata existente in apele dulci. Astfel de testoase sunt originare din sudul Statelor Unite, faptul ca un exemplar a fost capturat intr-un lac britanic nu poate insemna decat ca animalul a fost eliberat intentionat in acest loc”, concluzioneaza Eversfield.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase