Home » D:News » Arta din cadavre aduce sute de milioane de euro

Arta din cadavre aduce sute de milioane de euro

Arta din cadavre aduce sute de milioane de euro
Publicat: 22.09.2008
Unul dintre cei mai controvesati artisti ai lumii, britanicul Damien Hirst, a reusit sa stranga pana in prezent peste 200 de milioane de lire sterline din vanzarea creatiilor ce au ca materie prima animalele moarte. Ultima sa opera s-a vandut cu 9,5 milioane de lire sterline si reprezinta un rechin-tigru expus intr-un bazin cu formaldehida, anunta mai multe publicatii britanice.

Cel care a capturat rechinul, pescarul in varsta de 59 de ani, Aussie Vic, se declara incantat de initiativa artistului. „Am fost toata viata un vanator de rechini si consider o onoare faptul ca Damien Hirst mi-a cerut sa prind un exemplar special pentru expozitia sa. Orice specimen capturat pentru carne se vinde cu circa 200 de dolari kilogramul. O asemenea opera de arta se vinde, insa, cu milioane de lire sterline. Am fost mandru sa vad fotografia rechinului capturat de mine in toate ziarele din tara. M-am ciupit si mi-am spus: Este unul prins de mine”, sustine Aussie Vic.

Hirst a ales rechinul tigru dintre mai multe exemplare de rechin capturate pentru creatia sa, exemplare dintre care cel mai mare era un rechin alb in greutatea de 2,47 tone. In ciuda protestelor venite din partea grupurilor ecologiste si a celor pentru protectia animalelor, artistul britanic sustine ca operele sale sunt inofensive si mult mai putin periculoase decat braconajul respectivelor animale.

Printre creatiile de succes ale excentricului artist se numara un craniu uman impodobit cu diamante, un sfincter de vaca vopsit in culorile curcubeului sau un porc caruia i-au fost atasate aripi. Majoritatea temelor abordate de Hirst au ca tema moartea si reprezinta unele dintre cele mai bine vandute opere de arta din lume.

Sursa:TheIndependent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase