Home » D:News » Ce s-a intamplat in studioul CNN?

Ce s-a intamplat in studioul CNN?

Ce s-a intamplat in studioul CNN?
Publicat: 07.11.2008
In timpul unei transmisiuni in direct de la ultima aparitie televizata a noului presedinte american, Barack Obama, reporterul CNN, Jessica Yellin, a fost „prezenta” in studioul televiziunii printr-o imagine tip „holograma”. Efectul a fost unul socant, iar redactia televiziunii americane a fost asaltata de mesajele si apelurile telefonice ale spectatorilor curiosi.

„Am fost filmata de 35 de camere video ultraperformante care se aflau in cerc, in jurul meu. Mi s-a spus doar ca acestea „comunica” cu aparatele de filmat din studio si astfel imi pot reda imaginea tridimensionala”, sustine Yellin.

Oficiali ai postului de televiziune au tinut sa explice ca este vorba, mai degraba, de un efect special decat de o holograma 100%. Cu toate acestea, chiar daca nu este vorba de o holograma veritabila, tehnica folosita se apropie substantial de ceea ce ar fi trebuit sa faca, conform definitiei, razele laser. Efectul obtinut de echipa CNN a fost unul care a socat audienta, atata vreme cat singura imagine tridimensionala de acest gen nu a aparut decat in celebra productie a regizorului George Lucas, „Razboiul Stelelor”.

Sursa:LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase