Home » D:News » Omenirea produce 580 miliarde litri de urina saptamanal

Omenirea produce 580 miliarde litri de urina saptamanal

Omenirea produce 580 miliarde litri de urina saptamanal
Publicat: 22.12.2008
Un nou produs biologic adaugat pe lista poluantilor de catre cercetatori este banala urina umana. Cu toate ca la prima vedere acest produs al aparatului de excretie nu pare a prezenta probleme pentru sanatatea mediului, numarul imens de oameni de pe planete produce sapatamanal o cantitate uriasa de urina care este deversata in cursurile de apa provocand poluare si dezechilibru ecologic.

Urina este produsa in organismul uman de rinichi. In compozitia sa se intalneste o cantitate majoritara de apa la care se adauga diverse saruri si minerale precum si proteine descompuse alaturi de unele tipuri de toxine. Un om adult produce zilnic circa 1-1,5 litri de urina, substanta organica in cadrul careia cercetatorii au identificat peste 150 de componenti.

Populatia Terrei alcatuita din circa 6,5 miliarde oameni produce saptamanal o cantitate cumulata de 580 miliarde de litri de urina, suficienti pentru a umple un lac de dimensiunile Lacului Snagov.  Urina a fost considerata un remediu empiric in cadrul medicinei traditionale indiene Ayurveda. In cadrul procedeului denumit Amaroli, urina era folosita in diverse tratamente atat externe cat si interne. In anul 1773,  chimista Hilaire –Marin Rouelle a descoperit ureea in urma procedeului de fierbere a urinei.
Recent cercetatorii au descoperit ca ureea din cantitatea de urina deversata zilnic in cursurile de apa curgatoare actioneaza ca un poluant puternic care afecteaza fauna de nevertebrate precum si puietul de peste.

Sursa : Pravda

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase