Home » D:News » Invata primul ajutor de la televizor

Invata primul ajutor de la televizor

Invata primul ajutor de la televizor
Publicat: 03.02.2009
In Marea Britanie, cei care vizioneaza seriale precum “Spitalul de urgenta” sunt inclinati sa incerce ei insisi manevrele de resuscitare.

Evident, ar fi mai bine daca s-ar si pricepe; un studiu realizat de un grup de organizatii de prim ajutor a aratat ca 77% dintre britanici nu stiu sa efectueze resuscitarea cardio-pulmonara, iar aproximativ 60% dintre cei intervievati au declarat ca nu stiu cum sa reactioneze atunci cand au de-a face cu o sangerare nazala, cu un lesin sau cand un copil mic s-a inecat cu mancarea. Dar un sondaj efectuat pe un esantion de aproape 2000 de persoane a aratat ca aproximativ 20% dintre acestea ar incerca, in situatii de urgenta, manevrele de resuscitare pe care le-au vazut la televizor. Dupa opinia personalului medical, e totusi incurajator faptul ca oamenii sunt dispusi sa incerce sa-i resusciteze pe cei aflati in stop respirator sau cardiac, deoarece aceasta ar putea da oricum o sansa celor care au nevoie de ajutor.
250.000 de persoane din Marea Britanie sunt implicate anual in accidente rutiere, iar 4000 de persone mor in accidente petrecute in casa. Numarul celor care ajung in sectiile de urgenta ale spitalelor in urma unor astfel de accidente este de 2,7 milioane. In aceste conditii, medicii ii incurajeaza pe britanici sa invete, cu ajutorul cursurilor sau al manualelor – chiar si de la televizor, la urma urmei –, cum sa aplice manevrele de prim ajutor in situatii de urgenta.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase