Home » D:News » Gluma ruseasca de 1 aprilie

Gluma ruseasca de 1 aprilie

Publicat: 02.04.2009
Un autor inca necunoscut le-a dat batai de cap autoritatilor din Sankt Petersburg dupa ce a ales sa faca o gluma nesarata la adresa acestora chiar in ziua de 1 aprilie. Individul a reusit sa arunce in aer, neobservat, posteriorul uneia dintre cele mai mari statui din centrul orasului, un monument care il reprezinta pe Vladimir Ilici Lenin.

Bomba a fost una artizanala si a avut un efect egal cu 300 de grame de TNT, au anuntat expertii pirotehnisti. Chiar daca puterea explozibilului nu a fost una extrem de mare, monumentul a fost serios avariat, un orificiu cu diametrul de 80 de centimetri aflat in partea posterioara a statuii dand acesteia un aspect grotesc.

Autoritatile din Sankt Petersburg anunta ca monumentul a mai fost vandalizat si in trecut, mai precis in luna noiembrie 2008, atunci cand un alt autor necunoscut a plasat un cutit in mana liderului comunist. Statuia a fost dezvelita in 1926, in onoare lui Vladimir Lenin, si nu a fost avariata niciodata, nici macar in timpul celui de al doilea Razboi Mondial.

Sursa:Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase