Home » D:News » Paris, orasul morilor de vant

Paris, orasul morilor de vant

Paris, orasul morilor de vant
Publicat: 24.04.2009
Pe acoperisurile unor pitoresti cartiere parizienre, autoritatile planuiesc sa instaleze o sumedenie de mici turbine eoline, pentru a profita de vanturile puternice care matura uineori capitala Frantei.

“Nu vorbim despre modele de mari dimensiuni, asa cum se gasesc in zonele rurale. Suntem in Paris si nu e cazul sa-l desfiguram” a spus Denis Baupin, viceprimar insarcinat cu dezvoltarea durabila. Turbinele ar urma sa fie instalate pe acoperisuri plate, in 4 cartiere unde se inregistreaza vanturi puternice, asa cum se intampla in Montmartre, situat pe o colina cu altitudinea maxima de 130 m.

In mod destul de surprinzator, Jean-Louis Butre, presedintele Federatiei pentru un Mediu Durabil, a criticat initiativa, afirmand ca instalarea unor turbine de 15 metri inaltime va distruge patrimoniul arhitectural al Parisului, si a sugerat o solutie mai putin vizibila, de pilda instalarea unor turbine eoliene speciale, interne, "ascunse" in interiorul cladirilor.

Alte capitale europene, precum Londra, au instalat deja turbine mari la periferia orasului. Baupin a declarat ca aedilii Parisului planuiesc si instalarea  unor turbine generatoare de energie, actionate de forta apei, sub faimoasele poduri pariziene de peste Sena, testele urmand sa incepa in 2011 sau 2012.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase