Home » D:News » Legendara Piramida Alba a fost descoperita in China

Legendara Piramida Alba a fost descoperita in China

Publicat: 28.04.2009
O piramida antica, mai mare decat orice alta piramida din lume, chiar si decat cele din platoul Giza din Egipt, se spunea ca ar exista in apropierea orasului chinez Xi’an. Aceasta ar fi fost complet acoperita de vegetatie si de roci de-a lungul timpului, ceea ce o facea atat de greu de observat. Legenda de-a lungul veacurilor, Piramida Alba s-a dovedit insa o realitate odata cu descoperirea de senzatie a arheologului rus Maxim Yakovenco.

Primele mentiuni despre Piramida Alba au aparut in Occident in anii 40, atunci cand pilotul britanic James Gausmann a relatat prezenta probabila a acesteia langa orasul Xi’an. Accesul arheologilor occidentali a fost insa restrictionat pentru o mare parte de timp, dar atunci cand restrictiile au fost ridicate, acestia au scos la iveala numeroase monumente antice. Marea Piramida Alba nu se afla insa printre ele iar arheologii incepeau deja sa se gandeasca la un mit fara acoperire reala.

Cercetatorul rus, Maxim Yakovenco, a reusit insa sa identifice piramida care se aflase de-a lungul anilor chiar sub ochii specialistilor. Este vorba de Muntele Liangshan, aflat la circa 80 de kilometri de orasul Xi’an. In aparenta, Marea Piramida Alba chiar seamana cu un munte, doar un ochi experimentat putand face diferenta dintre o forma naturala de relief si una creata de mana omului.

„Exista o evidenta contributie a omului in asezarea pietrelor acestui munte. Rezulta ca Muntele Liangshan este in realitate o colosala constructie pierduta de aproape un mileniu si jumatate… Marea Piramida Alba”, afirma Maxim Yakovenco.

Legenda piramidei a luat nastere in anul 684 d. Hr., atunci cand al doilea imparat al dinastiei Tang, Gaozong, a fost inmormantat in uriasul monument. Sotia sa, imparateasa Wu, a continuat sa domneasca pana in anul 705 d.Hr, la moartea sa fiind ingropata alaturi de imparatul Gaozong. Este de altfel, singurul monument din China in care doi monarhi sunt inmormantati impreuna.

Cercetatorii afirma ca desi numeroasa piramide si monumente stravechi au fost scoase la iveala pana in prezent, peste 90% dintre cele care exista in realitate nu au fost descoperite.

Sursa:Histories-Mysteries
Foto. Maxim Yakovenco

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase