Home » D:News » O foca a furat salupa politiei de coasta

O foca a furat salupa politiei de coasta

O foca a furat salupa politiei de coasta
Publicat: 06.07.2009
Opriti foca! Ne-a furat barca! Asa au sunat apelurile disperate ale unui echipaj al politiei de coasta din Newport Harbor, care s-a vazut fara barca de interventie in urma unui incident comic, care, la randul lui a facut deliciul agentiilor de presa din intreaga lume.

Totul a inceput in urma unui apel de urgenta care reclama prezenta unui leu de mare in apele orasului californian Newport Harbor. Mamiferul acvatic ar fi aratat unele semne de agresivitate fata de un baietel, asa ca autoritatile portuare au decis initial sa-l goneasca din apele portului californian. Cum masura s-a dovedit total ineficineta, politisii de coasta l-au prins si l-au ridiacat in barca din dotare cu scopul de a-l transporta cat mai departe de port si a-l elibera in siguranta in apele Pacificului. Foca avea insa alte planuri.

Odata ajuns la bord, animalul i-a uluit pe politisti in momentul in care a patruns in camera de comanda asezandu-se pe locul capitanului. Uimirea politistilor a atins noi cote in momentul in care foca agitata care lovea peste tot cu inotatoarele, a reusit sa apese accidental pe manetele care au declansat pornirea motorului si plecarea barcii in larg. Spre amuzamentul oamenilor de pe diguri foca speriata apasa din cand in cad sirena de pe barca pazei de coasta.

“Am  lucrat in Harbor Patrol de peste 12 ani, dar nu mi-am imaginat niciodata ca voi vedea o foca intrand in cabina de comanda, care va reusi mai apoi sa plece cu barca noastra. Cu greu am reusit sa o dam afara din cabina si sa recastigam controlul barcii”, declara Deputatul de Serif Jim Slikker. Foca s-a reintors cu bine in apele oceanului dupa aventura sa pe barca.

Sursa: TheSun

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase