Home » D:News » Marea Bariera de Corali mai are de trait doar 20 de ani

Marea Bariera de Corali mai are de trait doar 20 de ani

Marea Bariera de Corali mai are de trait doar 20 de ani
Publicat: 08.07.2009
Copiii prezentului fac parte din ultima generatie de oameni de pe Terra care vor mai putea inota printre recifele de corali care impodobesc Oceanul Planetar. O echipa de savanti condusa de reputatul Sir David Attenborough, avertizeaza ca recifele de corali vor disparea cu totul in urmatorii 20 de ani.

Daca omenirea nu va limita drastic emisiile de dioxid de carbon din atmosfera, unul dintre cele mai deosebite ecosisteme de pe Terra va disparea fara urma, avertizeaza acelasi grup de cercetatori. La aceeasi concluzie a ajuns si Charlie Veron, cercetator in cadrul Institutului Australian de Stiinte Oceanografice. Cercetatorii sunt de parere ca aceste masuri nu trebuie sa duca atat la stoparea emisiilor de carbon, cat la gasirea unei modalitati de a degaja atmosfera de dioxidul de carbon din prezent.

Recifele de corali ofera hrana si adapost pentru circa un milion de specii de animale, asigurand in acelasi timp slujbe si surse de hrana pentru milioane de oameni. Acestea protejeaza coastele si plajele de efectele devastatoare ale uraganelor si atrag milioane de turisti.

Totusi, recifele de corali sunt extrem de sensibile la cresterea nivelului de dioxid de carbon care duce la cresterea aciditatii apelor oceanelor, de unde rezulta dizolvarea coralilor. Din anul 1980 pana in prezent, nu mai putin de o cincime din colonile de corali din intreaga lumeau fost distruse din aceasta cauza.

Sursa : Daily Mail
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase