Home » D:News » Cea mai spectaculoasa inregistrare a Eclipsei

Cea mai spectaculoasa inregistrare a Eclipsei

Cea mai spectaculoasa inregistrare a Eclipsei
Publicat: 10.08.2009
Cea mai spectaculoasa inregistrare video a eclipsei totale de soare din 22 iulie a fost facuta pe o insula din Japonia, cu un aparat cu filtre speciale care a filmat in HD evenimentul astronomic.

Dupa cum probabil stiti deja, DESCOPERA.ro a trimis in China o echipa de 2 astronomi, pentru a fotografia cea mai lunga eclipsa din secolul XXI, care a avut loc pe 22 iulie. Faza de totalitate a acesteia a avut peste 6 minute, interval maxim care se va mai repeta abia in secolul XXII. Din nefericire, in toate tarile prin care a trecut banda de totalitate, vremea nu a tinut cu astronomii si cu populatia, straturi groase de nori si ploaie impiedicand oamenii sa asiste in bune conditii la spectaculosul fenomen. Foarte putini norocosi au avut marea sansa ca in cele sase minute de totalitate sa se afle intr-o zona in care, miraculos, s-a produs o mica spartura in stratul de nori si astfel s-a creat imensul si nesperatul privilegiu de a asista in bune conditii la fenomen.

Cativa dintre acesti norocosi s-au aflat pe o insula din Japonia. Avand o camera video performanta HD, pe care au aplicat filtre si motoare de ghidaj speciale, japonezii au reusit – desi inclusiv in zona in care se aflau erau nori! – sa produca cea mai spectaculoasa inregistrare a unei eclipse totale de Soare din toate timpurile, detaliile incredibile surprinse de niponi (priviti protuberantele solare) constituind niste premiere mondiale.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase