Home » D:News » D-numbers: 7 septembrie

D-numbers: 7 septembrie

D-numbers: 7 septembrie
Publicat: 07.09.2009
Centenarii vor stapani planeta. Cine este adevaratul rege-scorpion? Poate cel mai mare sobolan din lume a fost descoperit in Papua. Firefox traduce bine. Misiunea Discovery pe SSI s-a incheiat.

1.000.000
de persoane cu varsta de (peste) 100 de ani vor trai pe Pamant in 2030, se arata intr-un raport al Institutului Okinawa Centenarian Study din Japonia. In tarile dezvoltate, numarul centenarilor si a persoanelor cu varste foarte inaintate creste de la an la an, datorita imbunatatirii factorilor de viata. In prezent, in majoritatea tarile europene, de exemplu, numarul pensionarilor este mai mare decat cel al copiilor, iar acest fenomen se va extinde in viitorul apropiat.

4.600
de scorpioni traiesc in buna pace in casa lui Suang Puangsri, un thailandez in varsta de 38 de ani. Barbatul a ales sa-si imparta casa din provincia Uttaradit cu arahnidele drept o forma de penitenta, dupa ce vreme de 2 decenii le-a gatit si le-a servit in cadrul unui restaurant local. Scorpionii si lacustele sunt un aperitiv foarte popular in Thailanda.
 
82
de centimetri masoara o noua specie de sobolan gigant descoperita intr-o jungla din Papua Noua Guinee. Sobolanul are o greutate de 1,5 kg, nu se teme de oameni, dar nici nu este agresiv cu acestia, a fost descoperit de catre o expeditie BBC care filma pentru programul Lost Land of the Volcano si a fost catalogat drept unul dintre cei mai mari sobolani din lume.

40
de limbi este capacitatea unui traducator digital foarte performant, dezvoltat de asociatia Worldwide Lexicon project din San Francisco, SUA ca un plug-in gratuit pentru browserul Firefox. World Wide Lexicon Toolbar 0.944 traduce instant si destul de exact pagini de web intregi scrise inclusiv in araba sau chineza. Daca folositi Firefox, puteti descarca plug-in-ul de aici.

3

iesiri pe orbita au fost efectuate de catre astronautii navetei Discovery, in cadrul unei misiuni de noua zile, in timpul careia naveta a fost andocata la Statia Spatiala Internationala. Misiunea Discovery pe SSI a presupus instalarea unui nou rezervor de amoniac in exteriorul statiei, operatiuni de mentenanta si fixarea cablurilor electrice pentru Tranquility, ultimul modul al ISS, care urmeaza sa fie instalat pe statie, in februarie 2010.

CITESTE STIRILE DESCOPERA

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase