Home » D:News » Masacrul delfinilor, o noua pata pe obrazul Japoniei

Masacrul delfinilor, o noua pata pe obrazul Japoniei

Publicat: 07.09.2009
Ne-am obisnuit ca, an de an, sa fim martorii unui spectacol grotesc, acela al vanatorii de balene, ucise de catre pescarii japonezi in scopuri „stiintifice”. Lucrurile nu se opresc, insa, aici. In chiar inima unei rezervatii naturale, zeci de mii de delfini sunt hacuiti in fiecare toamna, iar carnea lor, extrem de toxica, ajunge inexplicabil in meniul copiilor niponi.

Toamna reprezinta momentul in care zeci sau sute de mii de delfini se strang in apele din sudul Japoniei intr-o adevarata frenezie a vanatorii. Abundenta pestelui face ca un numar imens de astfel de mamifere acvatice sa se stranga in acelasi loc si sa dea nastere unui spectacol incredibil. Recunoscuti pentru inteligenta lor, pentru capacitatea de a se atasa de oameni si pentru energia lor inepuizabila, delfinii sar cu miile la suprafata apei, arunca trombe si se intrec prin apele putin adanci, spre deliciul turistilor veniti special pentru acest eveniment. Pescarii japonezi gandesc, insa, altfel.

Cu acordul autoritatilor, ei inconjoara grupurile uriase de delfini si introduc in apa dispozitive de otel care emit ultrasunete. In numai cateva secunde, mamiferele isi pierd capacitatea de orientare si devin prazi usoare chiar si pentru cel mai neindemanatic pescar. Primele exemplare sunt capturate vii, pentru a fi vandute detinatorilor de acvarii uriase. Masacrul incepe odata cu finalizarea acestei prime vanzari. Circa 40.000 de delfini sunt ucisi prin metode barbare in acest spectacol grotesc. Mamiferele, unele cu o varsta de numai cateva zile, sunt lovite cu bare de otel, strapunse cu harpoane si hacuite chiar la fata locului. Cei mai „norocosi” delfini au gatul taiat pe loc. Cei mai multi, insa, se aleg cu coloana vertebrala retezata. Astfel, ei sunt paralizati, iar carnea lor se mentine proaspata pentru mai multa vreme.

Este inexplicabil, totusi, modul in care autoritatile nipone permit un asemenea masacru si, mai mult, cum sunt de acord cu comercializarea carnii de delfin, asta in ciuda avertismentelor specialistilor cu privire la gradul inalt de toxicitate al acesteia. Chiar daca vanatoarea delfinilor este o traditie cu sute de ani de existenta in Japonia, nici marile din jurul acestei tari nu mai sunt ceea ce erau. Datorita deseurile deversate in mari si oceane, tarmurile nipone au devenit veritabile supe toxice. Pestii infestati devin hrana delfinilor nestiutori, in timp ce delfinii ajung, la randul lor, pe mesele japonezilor. Este o metoda lenta de a otravi populatia, atrag atentia specialistii.

Guvernul japonez ingnora de peste 20 de ani avertismentele organizatiilor ecologiste internationale si, nu o data,  a intrat in conflict deschis cu activistii GreenPeace. Pana la gasirea unei solutii, delfinii si balenele vor continua sa fie ucisi sub vazul unei intregi planete.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase