Prima pagină D:News

Europenii erau canibali, in urma cu 7000 de ani

12.07.2009 | ● Vizualizări: 291
Europenii erau canibali, in urma cu 7000 de ani     europa, canibalism, sit arheologic, germania, neolitic + zoom
Galerie foto (1)

Este ceea ce sustine un cercetator francez in baza unor oseminte descoperite intr-un sit arheologic din Germania.

Intr-un mormant din Herxheim, Germania, in regiunea Renania, oechipa de cercetatori a descoperit dovezi ale unui canibalism demasa. Aici au fost dezgropate aproximativ 500 de resturi umane,"mutilate in mod intentionat", dintre care unele apartinand in modcert unor copii si nou-nascuti, a declarat cercetatorul BrunoBoulestin, de la Universitatea Bordeaux, Franta.

Rara descoperire a osemintelor nu lasa loc la dubii, a sustinutBoulestin intr-un interviu acordat BBC. "Este o dovada clara decanibalism petrecut in Europa la inceputul erei neolitice". Inopinia omului de stiinta, in acea perioada, in Europa centrala,populatiile sufereau de foamete, iar oasele dezgropate, purtandunele dintre ele semne de masticare, conform analizelorspecialistilor, au fost rupte in mod intentionat si fripte, caniste frigarui, pentru a fi mancate.

Mormantul din Herxheim a fost descoperit in 1996 si analizat intre2005 si 2008. Rezultatele au fost publicate acum de cercetatoriidin echipa lui Boulestin in revista de specialitate"Antiquity".

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE Si: