Prima pagină D:News

Baietii rai mor mai repede

12.09.2009 | ● Vizualizări: 95
Baietii rai mor mai repede     sociologie, medicina, baiat, comportament, moarte + zoom
Galerie foto (1)

Persoanele de sex masculin cu probleme de comportament au mari sanse sa nu apuce varsta de 50 de ani.

Baietii inclinati spre jocuri violente, cei care, din cauzapurtarilor agresive, au mereu probleme la scoala si cei care devindelincventi juvenili prezinta un risc de sase ori mai mare de amuri sau de a ajunge invalizi inainte de a implini 48 de ani, arataun studiu britanic.

Cercetarile au fost efectuate pe un lot de peste 400 de copii desex masculin, cu totii provenind din acelasi mediu social, dintr-uncartier din sudul Londrei, Marea Britanie.

Participanti au fost urmariti de la varsta de 8 ani pana la 48de ani.

Analiza datelor a aratat ca 16% dintre cei cunoscuti ca avand uncomportament dezagreabil la scoala, sau care avusesera dejacondamnari pana la varsta de 18 ani, erau deja morti sau invalizila 40 de ani de la inceperea studiului.

Prin comparatie, numai 2,6% dintre cei cu comportament normaldecedasera sau capatasera diferite dizabilitati, in aceeasiperioada de timp.

Moartea, in cazul celor cu comportament problematic nu fusesecauzata de droguri sau violenta, ci de boli cardiace, cancer saualte maladii comune.

Specialistii au concluzionat ca, in afara de predispozitiileinnascute spre violenta si comportament antisocial, si problemeledin familie - care, cu mare probabilitate, influenteazacomportamentul "rau" al copiilor - conduc la un risc crescut demoarte prematura.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: