Prima pagină D:News

Armata americana ucide in numele lui Iisus

01.20.2010 | ● Vizualizări: 315
Armata americana ucide in numele lui Iisus     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un nou scandal international de proportii este pe cale sa izbucneasca, dupa ce o firma de armament din S.U.A. a produs arme de foc destinate teatrelor de lupta din Irak si Afganistan. Pana aici nimic deosebit, cu precizarea ca noile pusti, mitraliere si lunete sunt inscriptionate cu versete din Noul Testament, fapt ce alimenteaza retorica gruparilor islamiste cu privire la atacurile si motivatiile “Cruciatilor” moderni.

Firma Trijicon, producatoare si furnizoare de materiale militarepentru armata americana, a livrat unitatior combatante din Irak siAfganistan mai multe lunete de mare precizie incriptionate cupasaje biblice. Trijicon are contracte anuale de peste 660 milioane$ pentru a produce peste 800.000 de lunete.

Scandalul a fost declansat in momentul in care lunetele au fostfolosite in sedintele de antrenament ale soldatior irakieni siafgani care lupta de partea Coalitiei conduse se S.U.A., soldatiide religie musulmana reclamand ca au ajuns sa foloseasca arme cumesaje biblice.

O serie de lunete au fost incriptionate cu codul 2COR4:6, care facetrimitere directa la capitolul biblic II Corinteni, versetul 4:6"Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: "Strălucească, din întuneric,lumina" - El a strălucit în inimile noastre, ca să străluceascăcunoştinţa slavei lui Dumnezeu, pe faţa lui Hristos ".

Alta inscriptie cuprinde citate din Apocalipsa si Evangheliile dupaMatei si Ioan, trimitand spre persoana Mantuitorului ca "Lumina aLumii", dupa cum sugereaza lunetele din clasa JN8:12: "Eu suntLumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, civa avea lumina vieţii".

Tom Munson, directorul de vanzari si marketing pentru Trijicon adeclarat presei ca: « Incriptiile stau foarte bine acolo unde leeste locul, firma noastra producand intotdeauna lunete cu mesajebiblice. Nu vad nimic gresit sau ilegal in aceste masura ». Pe dealta parte, oficiali din cadrul U.S. Army si Marine Corps, audeclarat ca nu stiau nimic de inscriptii, urmand sa dezbata daca levor mentine sau le vor sterge. "Este foarte grav, este o gresealaimpardonabila, violeaza Constitutia si incalca o serie de legifederale. Genul acesta de provocari permite mujahedinilor,talibanilor si miscarii Al Qaeda sa acuze ca musulmanii suntimpuscati cu armele lui Iisus", acuza Michael Weistein de laMilitary Religious Freedom Foundation, o organizatie americana caremiliteaza pentru separarea Bisericii de Stat in armata.

Sursa: ABCNews

CITESTE SI :