Prima pagină D:News

Prima Biblie crestina ilustrata a fost descoperita in Etiopia

07.06.2010 | ● Vizualizări: 397
Prima Biblie crestina ilustrata a fost descoperita in Etiopia     Biblie, Evanghelii, Etiopia, scriere crestina ilustrata, calugarul Garima, Africa, relicva crestina, descoperire + zoom
Galerie foto (2)

Cea mai veche carte crestina ilustrata a fost salvata de o organizatie caritabila britanica, ce a identificat-o in posesia unei izolate manastiri etiopiene.

Incredibila Evanghelie Garima este denumita dupa un calugar care a sosit in taraafricana in secolul al cincilea si care ar fi copiat intreagascriere in numai o zi. Deosebit ilustrate, culorile reprezentarilorgrafice sunt inca vii si, multumita Fondului Mostenirii Etiopiene,au fost conservate. Abba Garima a sosit din Constantinopol in 494d.Ch., iar lengenda spune ca a putut copia evengheliile in numai ozi, deoarece Dumnezeu a amanat apunerea Soarelui specialpentruel.Incredibila relicva a fost pastrata de atunci la Manastirea Garima,in apropiere de Adwa, din regiunea etnica Tigray, aflata in nordultarii. Expertii cred ca ar putea fi si cel mai vechi exemplu decarte ale carei pagini originale sunt atasate copertelor originale.Evangheliile Garima au fost scrise pe piele de capra in vechiul dialect etiopianGe'ez. Exista doua volume ce dateaza din aceeasi perioada, insa aldoilea este scris diferit de primul. Ambele contin insa ilustratiisi cele patrul Evanghelii.

Se spera acum ca "Biblia" va fi amplasata intr-o structuramuzeistica a manastirii, acolo unde sa poata fi admirata devizitatori. In Etiopia exista multe relicve crestine, care pot fiinsa descoperite numai prin excursii aventuroasa, cu escaladaricatre manastirile izolate ale tarii spre care nu existadrumuri.

Sursa: Dailymail

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: