Home » D:News » Hobby la modă în Marea Britanie: albinăritul urban

Hobby la modă în Marea Britanie: albinăritul urban

Hobby la modă în Marea Britanie: albinăritul urban
Publicat: 28.08.2011
Creşterea albinelor nu mai e apanajul celor ce locuiesc la ţară: în Marea Britanie, tot mai mulţi stupi sunt instalaţi în oraşe, chiar şi în metropola londoneză.

Stupii sunt instalaţi fie în grădini, fie pe acoperişul caselor sau chiar al unor instituţii şi clădiri de birouri.

La Londra există cca. 2.500 de stupi, dintre care unii aşezaţi în spaţii reprezentative pentru capitala britanică: la faimoasa galerie de artă Tate Modern, la Banca Angliei, compania de asigurări Lloyd’s, marele magazin Fortnum & Mason din centrul capitalei şi la gara internaţională St. Pancras.

Chiar şi la Palatul Buckingham, reşedinţa reginei, există, de doi ani, patru stupi, care produc aproximativ 160 de borcane cu miere.

Albinăritul devine, în Marea Britanie, un hobby tot mai popular; numărul membrilor Asociaţiei Apicultorilor Britanici s-a dublat în ultimii şapte ani, ajungând la peste 22.000. Asociaţia consideră că tendinţa de a creşte albine la oraş e un lucru bun, ajutând la refacerea populaţilor de albine, grav afectate în ultimii ani în Europa şi America de Nord.

Londra are chiar o asociaţie proprie, care îi încurajează pe amatori să urmeze cursuri de pregătire, pentru a se familiariza cu problemele specifice ale creşterii albinelor în mediul urban.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase