Home » D:News » Cel mai drăguţ loc din lume: creşa pentru leneşi (VIDEO)

Cel mai drăguţ loc din lume: creşa pentru leneşi (VIDEO)

Cel mai drăguţ loc din lume: creşa pentru leneşi (VIDEO)
Publicat: 15.12.2011
Puii de leneş, cu feţele lor care par să zâmbească mereu şi cu predispoziţia de a îmbrăţişa orice şi pe oricine, au devenit unele dintre cele mai populare şi îndrăgite animale.

De 20 de ani, în Costa Rica a fost înfiinţat un centru de salvare a acestor animale, numit The Sloth Sanctuary.

Aici este primit orice exemplar de leneş care are nevoie de îngrijire. Totuşi, cea mai mare parte a centrului este populată de pui care şi-au pierdut mamele în diverse accidente.

În prezent, centrul găzduieşte 160 de leneşi care, în ciuda mişcărilor lente pe care le fac, duc o viaţă activă, plină de dragoste şi situaţii hilare.

De asemenea, cei de la „sanctuarul leneşilor” au dezvoltat o divizie care se ocupă cu educarea copiilor din Costa Rica pentru a-i învăţa pe aceştia să aprecieze leneşii şi ecosistemele lor.

The Sloth Sanctuary dispune de un spital şi de un centru internaţional de studiu. Pe viitor, organizaţia plănuieşte să se extindă pentru a face faţă numărului tot mai mare de leneşi care au nevoie de îngrijiri.

În clipul video de mai jos puteţi observa câteva imagini surprinse de Lucy Cooke, care s-a îndrăgostit atât de tare de aceste animale şi de comportamentul lor, încât a realizat un documentar despre această rezervaţie.

Sursa: slothsanctuary

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase