Home » D:News » Zahărul este la fel de nociv ca ţigările

Zahărul este la fel de nociv ca ţigările

Zahărul este la fel de nociv ca ţigările
Publicat: 03.02.2012
Zahărul este o otravă, iar comercializarea sa ar trebui reglementată la fel ca şi cea a ţigărilor sau a alcoolului, spun oamenii de ştiinţă.

Specialiştii americani de la Universitatea California avertizează că un consum ridicat de produse care conţin zahăr este responsabil pentru dezvoltarea unor boli precum obezitatea, cancerul, problemele hepatice sau chiar cele de inimă. Mai mult, ei spun că zahărul contribuie anual la producerea a 35 de milioane de decese, motiv pentru care comercializarea sa ar trebui reglementată.

Autorii studiului au afirmat că o cantitate mică de zahăr nu creează probleme, însă consumul excesiv omoară lent. Totodată, ei au avertizat că obezitatea a devenit o problemă mai mare decât malnutriţia şi că zahărul nu este vinovat doar pentru îngrăşarea oamenilor, ci şi pentru producerea anumităr schimbări la nivelul metabolismului, precum dezechilibrele hormonale. Afecţiunile provocate de zahăr sunt similare cu cele provocate de alcool (despre care autorii ne amintesc că este distilat pornind de la lichide cu conţinut mare de zahăr).

Specialiştii consideră că informarea copiilor cu privire la importanţa unei diete sănătoase şi a exerciţiilor fizice nu este de ajuns, motiv pentru care se impune o reglementare a comercializării zahărului şi a produselor care îl conţin. În studiu se recomandă dublarea taxelor la băuturile răcoritoare, interzicerea vinderii lor către minori şi instituirea de reguli mai stricte privind amplasarea automatelor de dulciuri şi răcoritoare în şcoli.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase