Home » D:News » Un ansamblu arheologic din era faraonicã

Un ansamblu arheologic din era faraonicã

Un ansamblu arheologic din era faraonicã
Publicat: 23.07.2007
Egiptul a anunþat, duminicã, descoperirea, în apropierea peninsulei Sinai, a celei mai importante fortãreþe din epoca faraonicã ºi a douã alte forturi integrate într-un ansamblu de fortificaþii care se prelungeºte pânã în actuala Fâºie Gaza, transmite AFP.

"Cele trei forturi fac parte dintr-o serie de 11 castele care formeazã calea militarã a lui Horus care mergea de la Canalul Suez pânã la oraºul Rafah, de la graniþa dintre Egipt ºi teritoriile palestiniene", a declarat Zahi Hawwas, director al Consiliului superior al antichitãþilor egiptene (CSAE).

Cele trei forturi dateazã din timpul dinastiilor a XVIII-a ºi a XIX-a (1560-1081 înainte de Christos).

Fortul Tharo, descoperit de egipteni, era sediul comandamentului militar al apãrãrii orientale egiptene.

Clãdirea are lungimea de 500 de metri ºi lãþimea de 250, regrupând 24 de turnuri de mari dimensiuni, informeazã un comunicat CSAE. Fortãreaþa era înconjuratã de un ºanþ cu apã. În jurul fortului au fost scoase la luminã temple, depozite ºi clãdiri administrative.

Fortãreaþa era destinatã apãrãrii oraºului faraonului Ramses al II-lea, Pi-Ramsès. Oraºul a fost capitala Egiptului în timpul dinastiilor a XIX-a ºi a XX-a.

Alte douã fortãreþe, de mai micã importanþã, au fost descoperite de echipe americane ºi franceze, una la ºapte kilometri de Fortul Tharo ºi o alte la 15 kilometri. (MEDIAFAX) 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase