Home » D:News » La ce foloseşte un oraş-fantomă de un miliard de dolari ?

La ce foloseşte un oraş-fantomă de un miliard de dolari ?

La ce foloseşte un oraş-fantomă de un miliard de dolari ?
Publicat: 11.05.2012
Oficialităţile din New Mexico, SUA, au anunţat de curând că unul din oraşele din sud-estul statului va face parte dintr-un proiect ştiinţific în valoare de un miliard de dolari, devenind “oraşul-fantomă” în care vor fi testate o serie de invenţii şi inovaţii recente precum sisteme de trafic, instalaţii de producere a energiei regenerabile sau reţele wireless de ultimă generaţie.

Nu departe de graniţa cu Texasul, comunitatea din oraşul Hobbs (foto) a reuşit să se dezvolte pe măsură ce liderii locali s-au străduit să împingă dezvoltarea economică dincolo de afacerile cu petrol şi gaze. În prezent, spre acest oraş-fantomă exsită două zboruri zilnice, dus-întors, către şi de la Houston, iar în viitor, ca urmare a proiectului de cercetare, numărul de zboruri ar putea creşte pentru a facilita comunicarea cu mai multe oraşe.

Oraşul-fantomă este dezvoltat pe aproximativ 39 de kilometri pătraţi în vestul localităţii Hobbs. El va fi modelat după un oraş tipic american cu o populaţie de 35 de mii de locuitori, având case, infrastructură, centre comerciale vechi şi noi. De asemenea, casele vor include tot mobilierul şi instalaţiile obişnuite, de la maşini de spălat la toalete. Deşi ar putea fi posibil, nimeni nu va locui aici.
Sursa: msnbc
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase