Home » D:News » Armata viitorului: SUA au în vedere formarea unor trupe de „supraoameni”, creaţi prin inginerie genetică

Armata viitorului: SUA au în vedere formarea unor trupe de „supraoameni”, creaţi prin inginerie genetică

Armata viitorului: SUA au în vedere formarea unor trupe de „supraoameni”, creaţi prin inginerie genetică
Publicat: 13.08.2012
Dacă noile cercetări privind manipularea genetică în scopuri militare vor avea succes, soldaţii viitorului vor fi capabili să alerge cu viteza unor campioni olimpici şi să supravieţuiască mai multe zile fără somn sau mâncare.

Conform planurilor specialiştilor din Armata Americană, soldaţii vor putea transporta greutăţi mari, vor trăi perioade lungi bazându-se pe propriile depozite de grăsime din corp şi vor avea membre care se vor regenera singure după agresiuni.

Cu un buget anual de 2 miliarde de dolari, DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), agenţia de cercetări ştiinţifice în scop militar, din cadrul Pentagonului, are ca principal obiectiv menţinerea dominanţei tehnologice a Statelor Unite pe câmpul de luptă. Printre proiectele ambiţioase ale agenţiei, se numără şi crearea unui exoschelet care le va permite soldaţilor să alerge mai repede şi să ridice greutăţi foarte mari.

Dar munca specialiştilor de la DARPA are şi aspecte mai controversate, având în vedere că ea implică şi manipularea genetică: se urmăreşte activarea unor gene care vor transforma grăsimile din corpul soldaţilor în energie într-un mod atât de eficient, încât aceştia ar putea trăi mai multe zile fără mâncare. De asemenea, oamenii de ştiinţă speră să reuşescă să activeze o serie de alte gene care ar avea abilitatea de a duce la regenerarea membrelor pierdute în lupte.

În domeniul somnului, până acum, cercetările s-au dovedit a fi un succes. Un medicament special a fost testat pe piloţii de elicoptere ai armatei americane şi s-a constat că ei pot sta treji 40 de ore cu un nivel normal de concentrare. Mai mult, oamenii de ştiinţă au observat că, după aproape două zile de nesomn, nivelul de concentrare al piloţilor chiar s-a îmbunătăţit.

Acum, experţii speră ca noul medicament să îl înlocuiască pe cel bazat pe amfetamină, care s-a folosit iniţial pentru a-i menţine pe soldaţi în alertă în timpul operaţiunilor şi care se pare că le afecta capacitatea de decizie; se bănuieşte că utilizarea acestui mediicament ar fi la originea unor erori de judecată care au dus la împuşcarea unor soldaţi de către proprii lor colegi.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase