Home » Istorie » Acesta este chipul unuia dintre cei mai importanţi conducători mayaşi

Acesta este chipul unuia dintre cei mai importanţi conducători mayaşi

Acesta este chipul unuia dintre cei mai importanţi conducători mayaşi
Publicat: 29.08.2018
Arheologii au descoperit o mască străveche ce pare că înfăţişează chipul conducătorului mayaş, K'inich Janaab' Pakal I.

Impresionantul artefact din secolul VII prezintă chipul conducătorului la o vârstă mai înaintată. Conform Mail OnlinePakal a condus imperiul de la vârsta de 12 ani până când a murit la 80 de ani. 

Cercetătorii au descoperit masca în timpul excavărilor din cadrul sit-ului arheologic Palenque din jungla mexicană. Masca de 20 de centimetri din stucco a fost descoperită de o echipă din cadrul Institutului National de Antropologie şi Istorie (INAH) din Mexic. 

Conform directorului institutului, Diego Prieto, masca pare că îl înfăţişează pe K’inich Janaab’ Pakal I. Dacă se va dovedi că este cu adevărat Pakal, specialiştii susţin că aceasta va fi prima de acest tip. Masca include urmele ridurilor din jurul gurii şi de pe obraji, aceasta fiind prima reprezentare a lui Pakal vârstnic, afirmă Arnoldo Gonzalez Cruz din cadrul INAH

Pakal a fost conducător între anii 615 d.Hr. şi 683 d.Hr. Alături de mască au mai fost descoperite figurine din ceramică, oase decorate şi rămăşiţe ale unor animale, inclusiv şopârle, crabi şi ţestoase. 

 Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase