Home » Lumea digitală » Suedezii au inventat acumulatorul ce se alimentează cu apă – FOTO

Suedezii au inventat acumulatorul ce se alimentează cu apă – FOTO

Publicat: 15.01.2016
Dispozitivul constă dintr-un card de alimentare şi un port

Startup-ul suedez MyFC şi-a prezentat noua tehnologie, JAQ, în cadrul salonului Consumer Electronics Show din Las Vegas. Invenţia reprezintă un acumulator, care foloseşte apă şi oxigen pentru a produce energie. Aceasta poate fi folosită ulterior la alimentarea bateriilor telefoanelor mobile.

Foto: cnet.com

Dispozitivul constă dintr-un card de alimentare şi un port, în care acesta este introdus. Utilizatorul nu trebuie decât să alimenteze cardul cu apă sărată, care are rolul de a declanşa reacţiile chimice necesare producerii de energie electrică. Acest proces are loc în momentul în care cardul este introdus în port. Pentru a încărca bateria telefonului este necesară racordarea acestuia la portului dispozitivului, cu ajutorul unui cablu de alimentare obişnuit.

Foto: aruliden.com

Un card de tip JAQ este capabil să producă circa 1800 de miliamperi/oră, ceea ce reprezintă o cantitate de energie suficientă pentru a încărca un smartphone obişnuit. Pentru alimentarea dispozitivele de dimensiuni mai mari, cum sunt tabletele, este necesară folosirea mai multor carduri, deoarece dispozitivul poate fi utilizat doar o singură dată.

Foto: phonearena.com

Cardul funcţionează prin combinarea a doi reactanţi, hidrogenul, respectiv oxigenul. Mai precis, atomii de hidrogen din apa sărată intră în cele 10 celule de alimentare ale cardului, la anod. Aici au loc reacţii chimice, în urma cărora atomii sunt deposedaţi de electroni. Aceştia din urmă produc energia electrică, cu ajutorul căreia este alimentată bateria smartphone-ului sau a tabletei. La catod, pătrunde oxigen din aer, iar acesta se combină cu ionii de hidrogen, producând apă.

Foto: myfcpower.com

JAQ  nu este încă disponibil pe piaţă, însă compania anticipează că produsul va fi gata de livrat la sfârşitul acestui an. Până atunci, suedezii s-au gândit să creeze un model de abonament, prin intermediul cărora clienţii îşi vor putea procura carduri pentru alimentare, la preţul de 1,5 dolari.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase