Home » Lumea digitală » Smartphone-ul pe care nu trebuie să îl încarci deloc – FOTO

Smartphone-ul pe care nu trebuie să îl încarci deloc – FOTO

Publicat: 19.01.2016
Nu poţi scăpa de cablul de reîncărcare? Trebuie să-ţi conectezi în mod constant smartphone-ul la o sursă de curent? Aceste probleme pot rămâne în trecut. A fost inventat primul telefon care nu are nevoie de încărcător.
Acest telefon se numeşte Delta V şi este primul smartphone independent energetic, care se bazează pe surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, piezoelectricitate şi triboelectricitate. Aceste tehnologii funcţionează prin intermediul unui film care este instalat sub fiecare secţiune, capabil de a converti chiar şi cele mai mici vibraţii şi mişcări în sursă de energie pentru telefon. Această energie este suficientă ca telefonul să funcţioneze fără a avea nevoie de prize electrice.
 
 
Proiectul de smartphone independent energetic a fost dezvoltat de Niki D. Chania, inginer mecanic şi designer industrial la compania americană Neda Design, în timpul studiilor sale la AKTO Şcoala de Artă şi Design din Atena, Grecia. Aceasta va fi primul telefonul mobil energetic independent, care va utiliza un hibrid de energie cu 3 moduri diferite de încărcare instalate direct în carcasă lui.
 
Unul dintre lucrurile cele mai uimitoare despre acest telefon este că acesta este un exemplu foarte bun de non-dependenţă de energie electrică, el e capabil să producă suficientă energie pentru a putea rula fără nevoia de a se baza pe alte surse de rezervă. 
 
 
Pentru moment, această  tehnologie remarcabilă a noului smartphone rămâne mai degrabă conceptuală decât în dezvoltare. Dar până ca acest telefon să fie accesibil publicului larg, există şi alte opţiuni inovative pe care le puteţi utiliza pentru a menţine smartphone-ul pornit, cum ar fi bateriile solare.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase