Home » Lumea digitală » Aplicaţia pe care Google o oferă pentru transmisii live de pe smartphone

Aplicaţia pe care Google o oferă pentru transmisii live de pe smartphone

Aplicaţia pe care Google o oferă pentru transmisii live de pe smartphone
Publicat: 25.03.2016
Noua aplicaţie se va numi YouTube Connect şi va funcţiona într-un mod similar cu Periscope.

Google doreşte ca YouTube să ofere concurenţă şi în transmisiile live pe internet, aşa că lucrează deja la o aplicaţie pentru transmisii live de pe smartphone, care să concureze cu Periscope de la Twitter şi Livestream-urile de pe Facebook, informează Go4it.

Noua aplicaţie se va numi YouTube Connect şi va funcţiona într-un mod similar cu Periscope. Pornirea unei transmisii live va fi simplă şi rapidă, fără funcţii prea complicate, asemeni altor funcţii de pe YouTube precum upload-urile, iar fiecare transmisie va avea o fereastră de chat şi posibilitatea de a eticheta alţi utilizatori.

Connect va veni şi cu un flux de ştiri propriu, probabil separat de lista de noutăţi de la canalele la care utilizatorul este abonat, cât şi posibilitatea de a stoca întreaga transmisie pe YouTube la final, anunţă Go4it.

Deşi nu pare să ofere prea multe în plus faţă de concurenţă la capitolul livestreaming, Google probabil mizează pe faptul că integrarea cu YouTube va atrage destui utilizatori care folosesc deja serviciile sale video. Posibilitatea de a păstra transmisiile arhivate alături de alte materiale într-un singur loc sună tentant pentru creatorii de conţinut, iar faptul că transmisiile vor putea fi accesate atât pe YouTube în browser, cât şi în aplicaţia de mobil, ar putea fi un avantaj imens pentru cei care nu doresc să jongleze între multe aplicaţii.

Momentan, informaţiile nu sunt confirmate în mod oficial, însă aplicaţia este aşteptată înainte de conferinţa Google I/O din luna mai. Probabil că aceasta va fi lansată într-o versiune beta, dedicată celebrităţilor de pe YouTube, pentru a-i oferi mai multă expunere, potrivit Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase