Home » Lumea digitală » „Search-ul” politicos al unei bunicuţe pe Google a devenit viral

„Search-ul” politicos al unei bunicuţe pe Google a devenit viral

Publicat: 19.06.2016
Nepotul a distribuit poza cu search-ul bunicii, adunând aproape 30.000 de redistribuiri.

May Ashworth, o bunică în vârstă de 86 de ani din Marea Britanie foloseşte „te rog”/ „mulţumesc” în căutările sale pe Google, crezând că există o persoană reală la sediul Google care răspunde solicitărilor sale.

Motorul de căutare Google şi-a întâlnit cel mai politicos utilizator, rezumă smh.com.au.

Ben Eckersley, în vârstă de 25 de ani, care trăieşte în Manchester (Anglia) a trecut în vizită pe la bunica lui şi, folosind laptopul acesteia, a observat, într-un tab rămas deschis, o căutare Google amuzantă.

„Te rog converteşte aceste cifre romane MCMXCVIII mulţumesc”, era căutarea tastată de bunică, urmată de răspunsul „1998″.

„M-a făcut să râd, aşa că am făcut o poză şi am postat-o pe Twitter, ca s-o vadă şi prietenii mei.

Totuşi, nu mă aşteptam s-o vadă aşa multă lume”, a declarat nepotul pentru bbc.com.

Dar zeci de mii au văzut tweet-ul şi mulţi şi-au exprimat încântarea şi înduioşarea.

Postarea (https://twitter.com/Push10Ben/status/740980720726908929/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw), publicată pe 9 iunie, a strâns în opt zile peste 29.000 de share-uri şi peste 42.000 de like-uri.

„Am întrebat-o pe nana de ce a folosit ‘te rog’ şi ‘mulţumesc’ şi se pare că ea crede că există cineva în sediul Google care este responsabil de căutările oamenilor. A crezut că daca e politicoasă, răspunsul va veni mai rapid”, a povestit tânărul pentru BBC.

Poate că nu a mărit viteza serverelor, dar cu siguranţă a înduioşat.

Bunicuţa, care a s-a născut în 1930, a vorbit pentru radioul CBC News, după ce postarea pe Twitter a nepotului său a devenit virală.

Aceasta a declarat că nu se pricepe la calculatoare şi că foloseşte Google de câteva ori pe săptămână: „Am crezut că cineva bagă răspunsurile acolo, aşa că mi s-a părut firesc să mulţumesc. Nu ştiu cum funcţionează, să fiu sinceră”.

Nu doar utilizatorii Twitter au fost fermecaţi de bunicuţa lui Ben, ci şi însuşi Google UK.

Compania a observat fotografia făcută publică de nepot şi i-a transmis acestuia pe Twitter: „Într-o lume cu miliarde de căutări, a dumneavoastră ne-a făcut să zâmbim”.

Ben s-a declarat surprins de atenţia pe care a primit-o teewt-ul său, afirmând că a fost contactat şi de media din SUA pentru a fi invitat la emisiuni.

Atât Google din Marea Britanie (https://twitter.com/GoogleUK/status/743021042822750209?ref_src=twsrc%5Etfw), cât şi principalul cont Google (https://twitter.com/google/status/743123218374987776?ref_src=twsrc%5Etfw), i-au răspuns tânărului pe Twitter – bineînţeles, într-o manieră la fel de politicoasă.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase