Home » Lumea digitală » Premieră în lumea tehnologiei care poate duce la salvarea multor persoane: o dronă-salvamar a salvat două persoane chiar în prima zi de ”lucru”

Premieră în lumea tehnologiei care poate duce la salvarea multor persoane: o dronă-salvamar a salvat două persoane chiar în prima zi de ”lucru”

Publicat: 20.01.2018
Tehnologia de la distanţă a dronelor a dus la salvarea unei perechi de înotători care s-au aventurat în largul coastei Australiei. Procedura de salvare a durat mai puţin de 70 de secunde. Comparativ cu timpul de şase minute necesar pentru ca un salvamar uman să facă acelaşi lucru, această inovaţie are potenţialul de a salva nenumărate vieţi de la înec.

Cei doi adolescenţi s-au aventurat la 700 de metri în largul apei, la Lennox Head, New South Wales, Australia, scrie Futurism.

Drona-salvamar a fost creată de compania Little Ripper Life Saver, iar salvamarii umani au folosit-o recent atunci când un martor i-a alertat de evenimentul care putea duce la moartea celor doi.

Drona a lansat în apă un dispozitiv gonflabil de salvare, care s-a umflat atunci când a ajuns în apă. Cei doi, cu vârste de 15 şi 17 ani, au putut să se agaţe de acesta, fiind astfel traşi până la mal.

„Este prima salvare de acest fel din lume”, a precizat John Barilaro, un oficial guvernamental australian.

De asemenea, nu numai că drona salvează oamenii inconştienţi, poate salva şi chiar salvamarii care îşi riscă viaţa atunci când înoată în apele periculoase.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la University of Technology Sydney School of Software au dezvoltat un sistem de inteligenţă artificială, care, folosit pe dronă, poate ajuta la identificarea şi avertizarea oamenilor cu privire la rechinii din apropiere.

Inovaţia face parte din contextul mai larg în care oamenii încearcă să folosească drone în diferite situaţii de urgenţă, datorită rapidităţii de transport şi de explorare a unei anumite zone în care a avut loc un eveniment catastrofal.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul atac cu roiuri de drone din istorie a lovit o bază militară a Rusiei

Unul din cei mai populari producători de drone este acuzat că spionează în favoarea Chinei

Oameni VS Roboţi: Inteligenţa artificială a întrecut un pilot experimentat din cadrul NASA în timpul unei curse cu drone

Prima fermă robotică, complet autonomă, a realizat prima recoltă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase