Home » Lumea digitală » Gamingul și „efectul George Floyd”. Maşinile de poliţie, eliminate din Fornite

Gamingul și „efectul George Floyd”. Maşinile de poliţie, eliminate din Fornite

Gamingul și „efectul George Floyd”. Maşinile de poliţie, eliminate din Fornite
Publicat: 23.06.2020

Cei care joacă Fortnite au observat un amănunt ciudat, respectiv că au dispărut maşinile de poliţie odată cu ultimul update al jocului. E felul în care Epic Games încearcă să răspundă la protestele Black Lives Matters împotriva violenţei poliţiei.

Compania spune că nu e vorba de o atitudine politică, ci mai degrabă un mod de a trata anumite sensibilităţi ale jucătorilor. Şi nu sunt singurii din industria gaming-ului care susţin cauza Black Lives Matters.

În Call of Duty Modern Warfare a fost afişat un mesaj de susţinere, iar versiunile online ale GTA şi Red Dead au fost chiar temporar suspendate.

Gamerii pasionați sunt nemulțumiți

Epic Games nu a interzis discuţiile politice şi încearcă să navigheze atent între cele două tabere, pentru că pierderile ar fi considerabile indiferent de ce parte a baricadei se plasează.

Alex, gamer pasionat, de exemplu, crede că e o prostie: „Hai c-am văzut-o şi pe-asta! Mai nou, în semn de protest, au scos maşinile de poliţie din Fortnite. Nu văd în niciun fel legătura cu ce se întâmplă în America, referitor la un joc. Pe deviza asta, hai să scoatem şi armele, adică… Trebuie să facă lumea diferenţa între viaţa reală şi un joc. Dar chiar mi se pare o prostie. Lăsaţi jocurile aşa cum sunt, cenzuraţi doar unde este nevoie. Lăsaţi maşinile-n pace, maşinile n-au nicio vină”, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase