Home » Natură » Cele mai curate ţări ale lumii. „Raiul pe Pământ” şi „Inima verde” se află în Europa

Cele mai curate ţări ale lumii. „Raiul pe Pământ” şi „Inima verde” se află în Europa

Publicat: 26.03.2015
Poluarea generată de monoxidul de carbon emanat de fabrici sau de automobile, reprezintă principala problemă a lumii. Efectul de seră este, la ora actuală, un mare pericol atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Există, însă, ţări care au găsit soluţii pentru diminuarea poluării şi a efectului de seră. În top zece cele mai curate ţări din lume, opt sunt din Europa.

1. Elveţia

Într-un top 10 al celor mai curate ţări din lume, realizat de Universitatea Yale, Elveţia, denumită şi „Raiul pe Pământ”, ocupă primul loc, fiind cunoscută ca având cel mai curat aer, cea mai bună apă, dar şi cea mai bună calitate a vieţii.

Zurich / Elveţia

2. Luxemburg

Al doilea loc în top este ocupat de Luxemburg, o ţară cu o populaţie de numai 540.000 de locuitori. Denumită şi „inima verde a Europei”, Luxemburgul este considerată cea mai bogată ţară din Europa şi a doua din lume, având oraşe puternic industralizate, dar şi păşuni verzi întinse.

3: Australia

Cu o populaţie de 22,68 milioane de locuitori, Australia ocupă poziţia a treia în topul celor mai curate ţări ale lumii. Cu o politică conservatoare, pe modelul Marii Britanii, Australia ocupă şi locul zece în topul celor mai bogate ţări ale lumii, având drept motoare turismul, dar şi zăcămintele de cărbune.

Sydney / Australia

4. Singapore

Pe locul patru în topul celor mai curate ţări ale lumii se situează Singapore, fiind şi o destinaţie turistică de top. În Singapore, mestecatul gumei este considerată infracţiune, iar peste tot în toaletele publice sunt amplasate stickere care îţi reamintesc să tragi apa şi să te speli pe mâini.

Singapore

5. Cehia

Această ţară a intrat în topul mondial al curăţeniei pe locul cinci, pentru un mediu urban de viaţă şi curăţenie urbană.

Pe următoarele locuri în top au intrat Germania, Spania, Austria, Suedia şi Norvegia.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase