Home » Natură » TOP 20 plaje fantastice. De luat în calcul când te pregăteşti pentru vacanţă – FOTO

TOP 20 plaje fantastice. De luat în calcul când te pregăteşti pentru vacanţă – FOTO

Publicat: 25.12.2015
O plajă tropicală pitorească poate fi un refugiu perfect sau o idee inteligentă chiar şi pentru o vacanţă de iarnă. Imaginaţi-vă căldura care vă poate îmbia într-una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume în timp ce aşteptaţi trecerea lunilor reci de iarnă.
Aici sunt 20 cele mai frumoase plaje tropicale din lume care pot fi luate în considerare ca destinaţie de vacanţă.
 

Galerie foto

vezi galeria
6 foto
 
1. Plaja de pe insula Bamboo. Thailanda
 
Sursa foto: diving-in-thailand
 
Thailanda este una dintre primele ţări care ne vin în minte atunci când vorbim despre plaje superbe. Situată în sudul Thailandei, protejată de stânci de calcar care îmblânzesc valurile, fantastica Bamboo Island este un paradis tropical cu nisip alb, strălucitor şi ape turcoaz.
 
Situat în Phuket, frumuseţea naturală a Bamboo Island Beach este protejată datorită statutului său de Parc Naţional. Există doar două sezoane pe insulă – sezonul cald şi cel ploios. E recomandat pentru turişti să viziteze insula în perioada ianuarie-aprilie, în timpul sezonului cald.
 
2. Eleuthera, Bahamas
 
Sursa foto: pinterest.com 
 
Insula Eleuthera a obţinut un renume mondial pentru plajele şi apele sale cristaline, pline de culoare, dar şi pentru plajele sale cu nisip … roz! Eleuthera are efilări masive ale recifelor de corali, fiind perfectă pentru scafandri! Plajele din Eleuthera sunt nealterate, iar insula nu este puternic locuită de oameni. 
 
Insula Eleuthera este situată la est de Nassau, iar în unele locuri are o lăţime de 1,5 km. Dacă sunteţi în căutarea pentru un loc de vacanţă în care să savuraţi libertatea totală şi relaxare, nu veţi găsi un loc mai perfect. Asta pentru că cuvântul Eleuthera înseamnă de fapt „liber”. Eleuthera este, de asemenea, o destinaţe unică  deoarece este „fereastra de sticlă” – locul în care apele de un albastru închis ale Oceanului Atlantic se întâlnesc cu cele acvamarine din Marea Caraibelor. 
 
3. Plaja Iphanema, Brazilia 
 
Sursa foto: flickr.com 
 
Cea mai populară din Rio de Janiero, plaja Iphanemo oferă o atmosferă plină de viaţă. Partea de vest a Ipanema Beach este încadrată de Dois Irmãos, o pereche de munţi cu aspect graţios. Ceea ce face Ipanema Beach unică este că plaja este separată în diferite segmente marcate de turnuri de salvamari.
 
4. Golful lui Jobson, Bermude
 
 
Sursa foto: flickr.com 
 
Aflorimentele stâncoase de calcar creează o piscină de o adâncime mică şi aproximativ 12 metri în diametru în apele Bermudei. Plaja de nisip roz din golful lui Jobson are apele limpezi, recifuri şi o vedere de stânci falnice din calcar care se învecinează cu piscină.
 
Deoarece Golful lui Jobson este protejat de ocean, apele cristaline sunt aproape întotdeauna liniştite, iar formaţiunea naturală de calcar care înconjoară plaja şi adâncimea mică a apei face locul sigur şi pentru copiii care se vor scufunda cu scafandru şi vor explora viaţa marină pe care o oferă Bermuda. Unii vizitatori ai acestui minunat loc au denumit această plajă „paradis”, fiind un loc minunat pentru întreaga familie.
 
5. Plaja isulei Kadmat din India
 
Sursa foto: flickr.com 
 
India este cunoscută pentru templele sale antice şi alimente uimitoare, dar puţini ştiu că plajele din această ţară sunt unele dintre cele mai frumoase din lume! Iar printre plajele sale, iese în evidenţă Kadmat Island.
 
Plajele imaculate ale insulei Kadmat se întind de-a lungul unor recife de corali. Apele de mică adâncime, limpezi, ale Oceanul Indian, îţi fac scufundările şi înotul mult mai placut. Delfinii şi alte animale marine sunt, de asemenea, abundente de-a lungul plajei Kadmat Island.
 
De asemenea, cunoscut sub numele de Cardamom Island, Kadmat face parte din Lakshadweep, un grup de insule ce aparţin Indiei. Insula Kadmat este singura deschisă pentru vizitatorii din alte ţări decât India. Guvernul reglementează numărul de vizitatori, care este păstrat scăzut în scopul de a proteja resursele naturale ale insulei, dar şi de a menţine curate malul şi apele cristaline ale insulei.
 
Datorită reglementării numărului de vizitatori pe insulă, Kadmat Island este una dintre cele mai curate şi paşnice plaje din lume. Obţinerea unui permis de a vizita insula poate deveni pentru unii o provocare, dar frumuseţea plajelor şi minunatele vederi şi imagini extraordinare a insulelelor din jur merită tot efortul!
 
Imagini cu urmatoarele plaje din top le puteţi vizualiza aici
 
Sursa: Mega Bored
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase