Home » Natură » Stâncile neobişnuite de la Vottovaara. Locul sacru unde oamenii se închină rocilor – FOTO

Stâncile neobişnuite de la Vottovaara. Locul sacru unde oamenii se închină rocilor – FOTO

Publicat: 21.02.2016
În regiunea Karelia din Rusia, la 20 de km în sud-est de satul Sukkajärvi, este muntele Vottovaara.
Această regiune a fost odată acoperită cu un strat de gheaţă uriaş de mai mulţi kilometri grosime. Acum aproximativ 10.000 de ani, stratul glacial s-a retras şi a lăsat în urmă un peisaj fragmentat şi bolovani cu caracteristici stâncoase ciudate.
 

Galerie foto

vezi galeria
10 foto
 
Una dintre cele mai remarcabile trăsături ale muntelui Vottovaara sunt pietrele care balansează, multe dintre ele sunt mari şi se sprijină de pietricele mai mici. 
 
Sursa foto: www.karjala.su
 
O altă roca interesantă are forma unui şir de trepte, în timp ce alta a luat forma unui bazin tăiat cu precizie. 
 
Sursa foto: rbth.com
 
Vânturile persistente şi pinii pitici, care cresc pe un sol instabil deseori mlăştinos, şi incendiile provocate de fulgere au conferit acestei zone un caracter destul de diferit de celelalte părţi ale Kareliei.
 
Sursa foto: www.karjala.su
 
Unii consideră că aceste forme unice şi nenaturale pentru ochiul neantrenat sunt lăsate de gheţarii în retragere. Este cunoscut faptul că gheţarii sculptează forme şi caneluri uimitoare şi lasă roci în poziţii ciudate (cunoscute sub numele de erratics glacial), în locuri şi situaţii neobişnuite. Alţi oameni, însă, mai cred aceste roci au fost modelate şi lăsate de mâna omului. Alte teorii oculte sunt, de asemenea, abundente.
 
Populaţia indigenă Sami consideră muntele Vottovaara un loc sacru. Ei numesc aceşti bolovani „sieds” şi li se închină, citează Amusig Planet.
 
Sursa: Amusig Planet
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase