Home » Natură » Cum să ajuţi păsările aflate în pericol din cauza frigului?

Cum să ajuţi păsările aflate în pericol din cauza frigului?

Cum să ajuţi păsările aflate în pericol din cauza frigului?
Publicat: 14.01.2017
Lebedele şi păsările cântătoare sunt în pericol, din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile. Semnalul de alarmă vine de la Societatea Ornitologică Română, care face un apel la populaţie să hrănească zburătoarele cele mai vulnerabile, dar, atenţie, nu cu resturi de pâine!
Ovidiu Bufnilă, responsabil comunicare la SOR, explică la RFI cum sunt afectate păsările de vremea extrem de rece din ultima perioadă: „Cele mai afectate la ora actuală sunt păsările de talie mare, păsări acvatice şi aici mă refer la lebede şi în al doilea rând, păsările de talie mică, păsările cântătoare, cele pe care le avem aproape de locuinţă şi de parcuri. O pasăre de talie mare, aşa cum este lebăda de vară sau lebăda de iarnă are nevoie de hrană. Dacă nu are hrană, slăbirea se produce brusc, din cauza frigului, pentru că tot ce au aceste păsări ca resurse consumă ca să se apere de ger şi temperaturile sunt cu mult sub zero, de aceea, nici nu mai pot să zboare. Ele caută un ochi de apă, să nu fie apă îngheţată, când găsesc un astfel de ochi de apă se pun acolo, dar dacă nu mai pot să zboare, nu se mai pot deplasa, ajung să moară şi de frig şi de foame. Este foarte important pentru ele să se aducă hrană aproape de ceea ce consumă ele şi aici mă refer la vegetale, gen resturi de varză, coji de cartofi, salată, dar mai ales dacă are cineva, boabe crude de porumb”.
 
  De ce să nu le dăm păsărilor pâine?
 
 
Ovidiu Bufnilă explică faptul că „pâinea nu este bună pentru păsări, în primul şi-n primul rând pentru că are drojdie şi alţi aditivi, substanţe pe care ele nu le folosesc la hrănire, pe care nu le găsesc nicăieri în natură. 
 
Citeşte continuarea pe Rfi.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase