Home » Natură » Cum luptă alte state împotriva cruzimii faţă de animale. Ce se va întâmpla în pet shop-urile din San Francisco

Cum luptă alte state împotriva cruzimii faţă de animale. Ce se va întâmpla în pet shop-urile din San Francisco

Cum luptă alte state împotriva cruzimii faţă de animale. Ce se va întâmpla în pet shop-urile din San Francisco
Publicat: 21.02.2017
Oficialii din San Francisco au votat pentru interzicerea vânzării de câini şi pisici în pet shop-uri, dacă acestea nu sunt animale abandonate şi salvate de cei de la departamentele pentru protecţia animalelor.

Măsura vine în contextul eforturilor pe care autorităţile le depun pentru stoparea procedeelor de înmulţire „inumane” a animalelor de companie, în special a câinilor.

Amendamentul nu va afecta canisele licenţiate, însă va stopa înmulţirile ilegale şi va facilita adopţia miilor de animale care se găsesc acum în adăposturile din oraşul american. De asemenea, pentru a fi vândute, animalele trebuie să aibă cel puţin două luni, relatează Gândul.

San Francisco nu este primul oraş din Statele Unite care adoptă această măsură. Ea a fost deja implementată în Los Angeles, San Diego, Chicago, Philadelphia, Boston şi Austin.

„Cei mai mulţi dintre iubitorii de animale sunt oripilaţi la gândul că animăluţul lor iubit ar putea sta într-o cuşcă murdară fie şi pentru o secundă sau ar putea sta singur o spăptămână, o lună sau câţiva ani. Şi totuşi, aceasta este soarta pe care o au mamele animalelor vândute în pet shop-uri, care sunt supuse chinului înmulţirii forţate”, au declarat reprezentanţii Departamentului de supraveghere din San Francisco. 

Decizia oficialilor a fost salutată de directorul pentru programele de combatere a cruzimii faţă de animale din cadrul organizaţiei PETA, Mimi Bekhechi. Aceasta a descris adoptarea acestei legi ca fiind o dovadă a adevăratei iubiri faţă de câinii şi pisicile care-şi caută o familie. 

„Pet shop-urile alimentează industrica înmulţirii comerciale a câinilor şi pisicilor, care sunt ţinuţi în cuşti murdare şi al căror singur scop este naşterea cât mai multor pui care sunt apoi transporaţi sute de kilometri şi vânduţi pe mulţi bani”, a explicat Mimi Bekhechi. 

Departamentul pentru protecţia animalelor din San Francisco, alături de alte organizaţii de profil, reuşesc să găsească familii pentru peste 6.000 de animale în fiecare an. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase