Home » Natură » Imagini rare cu un râs, surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului

Imagini rare cu un râs, surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului

Imagini rare cu un râs, surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului
Publicat: 15.01.2018
Imagini rare cu un râs în căutare de hrană au fost surprinse în Parcul Naţional Piatra Craiului, iar Romsilva le-a postat pe Facebook. În Parcul Naţional Piatra Craiului, specialiştii Romsilva estimează că trăiesc patru exemplare de râs.

Potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, imaginle foarte rare cu un râs în căutare de hrană au fost surprinse în Parcul National Piatra Craiului.

”Exemplarul de râs a fost filmat după ce specialiştii parcului i-au monitorizat urmele. În Parcul Naţional Piatra Craiului, specialiştii Romsilva estimează că trăiesc patru exemplare de râs, pe baza monitorizării speciei. România are una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa”, arată Romsilva.

Râsul (Lynx Lynx) este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme şi o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Populaţia de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent specialiştii în cinegetică estimând o populaţie de aproximativ 2.600 de exemplare la nivelul întregii ţări.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase