Home » Natură » Pot sau nu vacile să înoate?

Pot sau nu vacile să înoate?

Pot sau nu vacile să înoate?
Publicat: 22.02.2020
În timpul urganului Dorian, un grup de vaci a reuşit să înoate între două insule pentru a se salva.

În general, atunci când ne gândim la vaci, ni le imaginăm păscând pe câmpii verzi sau în ferme şi nu neapărat înotând. Conform unei poveşti relatate de către The Independent, nu ar trebui să excludem acest lucru. Mai exact, în timpul uraganului Dorian, care a lovit Statele Unite ale Americii în 2019, un grup de văcuţe a fost nevoit să înoate între două insule  pentru a-şi salva vieţile.

Văcuţele care făceau parte dintr-o cireadă de pe insula Cedar, o insulă de pe coasta estică a SUA, au fost „măturate” de către mareele intensificate de către vânturile care au atins viteze record. Autorităţile au ajuns la concluzia că aceste condiţii meteorologice extreme au dus la moartea văcuţelor. La aproxiamtiv două luni, vacile au fost găsite pe o altă insulă, aflată la aproximativ opt kilometri.

Purtătorul de cuvânt al parcului naţional Cape Lookout National Seashore, unde au fost găsite văcuţele, a explicat faptul că acestea au înotat cei opt kilometri pe timp de furtună. De asemenea, acesta a explicat că vacile au avut noroc că au ajuns pe insulă şi că nu au fost purtate de către valuri în mijlocul oceanului.

Autrităţile locale şi ale parcului naţional au colaborat pentru a recupera văcuţele din rezervaţia naturală şi pentru a le reuni cu turma de care au fost despărţite.

Citeşte şi:

Motivul ciudat pentru care oamenii de ştiinţă recomandă ca vacile să fie vopsite în dungi, ca zebrele

Ce se s-ar întâmpla dacă vacile ar dispărea de pe Pământ?

Modul inedit prin care vacile reuşesc să producă mai mult lapte într-o fermă din Rusia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase