Home » Natură » Momentul emoţionant în care o haită de cai sălbatici adoptă un pinguin. VIDEO

Momentul emoţionant în care o haită de cai sălbatici adoptă un pinguin. VIDEO

Momentul emoţionant în care o haită de cai sălbatici adoptă un pinguin. VIDEO
Publicat: 11.04.2020
Neobişnuita întâmplare a avut loc în insulele Falklands.

În general, animalele care trăiesc în grupuri preferă compania semenilor lor, iar apropierea de alte animale, fie ele din afara grupului sau din altă specie, reprezintă un eveniment neobişnuit, dar care demonstrează că animalele pot să fie mult mai sociabile decat am presupune în mod normal.

Un astfel de eveniment a fost surprins în insulele Falklands, cunoscute şi sub numele de Malvine, acolo o herghelie a „adoptat” un pinguin. Această situaţie este cu siguranţă una neobişnuită din mai multe puncte de vedere şi chiar şi un pic tristă. Astfel, în general, pinguinii călătoresc în grupuri, ceea ce înseamnă că pinguinul despre care vorbim s-a pierdut de familia şi prietenii săi. În al doilea rând, nu puteam să nu ne dăm seama de diferenţe evidente între cele două specii, ceea ce ar fi putut să îi sperie pe cai, ceea ce s-ar fi dovedit extrem de periculos pentru pinguin.

Din fericire, caii au fost intrigaţi de pinguin şi s-au apropiat de acesta, fotografa Sarah Crofts surprinzând acele momente în care caii se apropie de pasăre pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta, notează Go Animals.

Sarah Crofts explică faptul că a rămas uimită de modul în care caii îl tratează pe pinguin, explicând că interacţiunile dintre aceştia ar putea fi descrise în termenii umani ai prieteniei. Aceasta povesteşte faptul că, iniţial, caii s-au apropiat cu atenţie de pinguin şi că, după o vreme au început să îşi manifeste afecţiunea prin atingerea nasurilor de ciocul pinguinului.

Fotografa este de părere că pinguinul se simţea singur şi anxios din cauza separării de ceilalţi pinguini, dar apropierea de cai l-a ferit de pericole şi, în plus, i-a asigurat confortul emoţional de care ar avea nevoie.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase