Home » Maratoanele Descopera » Paste 2015 - traditii si obiceiuri » Un ou uriaş din ciocolată, considerat „cel mai mare ou de Paşte din lume”, prezentat în Argentina

Un ou uriaş din ciocolată, considerat „cel mai mare ou de Paşte din lume”, prezentat în Argentina

Un ou uriaş din ciocolată, considerat „cel mai mare ou de Paşte din lume”, prezentat în Argentina
Publicat: 06.04.2015
Aproximativ 50.000 de persoane s-au reunit duminică în piaţa centrală a oraşului Bariloche din Argentina pentru a asista la prezentarea oficială a unui ou de ciocolată uriaş, considerat de localnici drept "cel mai mare ou de Paşte din lume", informează globalnews.ca.

Oul uriaş a fost preparat din 8.000 de kilograme de ciocolată, a avut o înălţime de 8,5 metri şi un diametru de 1,8 metri.

El a fost realizat de 70 de ucenici de la 18 producători de ciocolată şi era atât de mare încât primarul oraşului Bariloche, Maria Eugenia Martinez, a avut nevoie de un târnăcop pentru a-l sparge.

Bucăţile mai mari din oul uriaş au fost fragmentate de mai mulţi maeştri bucătari şi dăruite turiştilor şi localnicilor prezenţi în piaţa centrală a oraşului pentru a asista la mai multe evenimente organizate cu ocazia Paştelui catolic.

Sursă: Mediafax

Redescoperă Tradiţia Paştelui! Urmăreşte mini serialul nostru de articole, află tradiţii şi obiceiuri inedite, locuri frumoase şi poveşti impresionante. Le găseşti aici pe toate!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase