Home » Știință » Materialul REVOLUŢIONAR din care vor fi confecţionate scaunele – FOTO

Materialul REVOLUŢIONAR din care vor fi confecţionate scaunele – FOTO

Publicat: 06.01.2016
Materialul se numeşte "mycoform"

De curând, compania americană Terreform ONE a intrat în finala prestigiosului concurs de design Spark Awards. Invenţia cu care a participat la această competiţie se numeşte mycoform,  un biomaterial ce urmează să fie folosit la producerea de piese de mobilier.

Pentru a fabrica acest material, americanii din Brooklyn au folosit o specie de fungi denumită Ganoderma Lucidum. Ciuperca este folosită din timpuri străvechi în medicina tradiţională din spaţiul asiatic.

Foto: ganodermalucidumfacts.org

Cercetătorii au profitat de o altă întrebuinţare a fungilor, utilizând enzimele pe care aceştia le secretă, pentru a crea produse biodegradabile. Enzimele sunt capabile să digere o gamă largă de materii organice care conţin celuloză.

Foto: terreform.blogspot.com

Drept urmare, specialiştii au amestecat enzimele cu aşchii de lemn, tărâţe de ovăz, dar şi cu ghips. În final, a fost adăugate bacterii care conţin în membrana lor celuloză, rezultând un biopolimer extrem de rezistent.

Foto: terreform.blogspot.com

„Această tehnologie nu produce poluare şi presupune folosirea unei cantităţi minime de energie pentru a o pune transpune în realitate. Procesul poate fi integrat cu uşurinţă în ecosistemele actuale. Astfel, în momentul în care produsul devine inutilizabil, mycoform poate fi compostat şi reintrodus în natură, unde se descompune”, au declarat reprezentanţii companiei Terreform ONE.

Foto: terreform.blogspot.com

Materialul produs de americani poate fi modelat în aşa fel încât să rezulte piese de mobilier cu forme cât mai variate. Mai mult decât atât, mycoform este atât de rezistent încât poate fi folosit sub formă de cărămizi utilizate la construirea unor imobile.

Sursa: discovery.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase