Home » Știință » Canabisul duce la ştergerea din memorie a unor elemente de vocabular. Care este viteza cu care uiţi cuvintele

Canabisul duce la ştergerea din memorie a unor elemente de vocabular. Care este viteza cu care uiţi cuvintele

Canabisul duce la ştergerea din memorie a unor elemente de vocabular. Care este viteza cu care uiţi cuvintele
Publicat: 29.02.2016
Consumul îndelungat şi regulat de canabis provoacă o pierdere a memoriei, care se manifestă îndeosebi la nivelul vorbirii. Persoanele care fumează mulţi ani canabis au tendinţa să uite cuvinte, în ritm de unul la cinci ani, informează metronews.fr

Acest dezavantaj al consumului prelungit de canabis este principala concluzie a unui studiu realizat de Universitatea din Lausanne, Elveţia. Cu cât expunerea la acest drog durează mai mult cu atât vocabularul consumatorului se reduce mai mult. Acest dezavantaj se adaugă unor descoperiri care fac responsabil canabisul pentru apariţia unor unor patologii psihiatrice.

Pentru realizarea studiului oamenii de ştiinţă elveţieni au cerut celor care au participat la studiu să-Şi dea acordul pentru o cercetare asupra riscurilor coronariene produse eventual de consumul excesiv de canabis. La studiu au participat 5000 de persoane, dar cercetătorii s-au concentrat pe tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani. Pentru a stabili cu cât mai mare exactitate efectul consumului de canabis asupra creierului, subiecţii au fost observaţi timp de 25 de ani.

Rezultatele studiului au arătat că, cu cât o persoană exte expusă mai mult consumului de canbis, cu atât va fi mai afectată memoria sa ”verbală”. Dintr-o listă de 15 cuvinte, uzuale, cei care consumau regulat marijuana au uitat un cuvânt la cinci ani. Responsabil de această ”amnezie verbală” este, în opinia cercetătorilor,THC-ul, principala substanţă activă din canabis, care ar putea afecta felul în care sunt prelucrate şi stocate informaţiile de către zona cerebrală care gestionează memoria.

Chiar dacă marijuana este considerat drog uşor, acesta este periculos totuşi, mai ales pentru evoluţia capacităţilor cognitive. Un consum prelungit, de canabis, are efecte are efecte negative asupra creierului uman, mai ales în tinereţe, se mai afirmă în studiul elveţienilor.

Sursa: Gândul

.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase