Home » Știință » Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul

Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul

Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul
Publicat: 29.09.2016
În timp cercetătorii s-au contrazis asupra dependenţei date de alimentele procesate, aceştia au încercat să descopere alimentul care provoacă cea mai mare dependenţă.

Autorii studiului au caracterizat dependenţa prin intermediul factorilor precum ,,pierderea controlului asupra cantităţii consumate in ciuda efectelor negative resimţite, precum şi imposibilitatea renunţării la aliment deşi îşi doresc acest lucru”. Studiul acestora a fost susţinut de testele realizate pe 504 participanţi ce i-au ajutat să descopere alimentele la care oamenii nu pot rezista în general.

,,Deşi cauzele obezităţii sunt multiple, un factor care ar putea contribui ar fi dependenţa provocată de unele alimente,” a declarat autorul studiului. 

Pentru a testa diferenţele dintre alimente, autorul a completat cu ajutorul a 120 de studenţi Scala Yale a Dependenţei de Alimente  realizată iniţial de Gerhardt, pentru a determina substanţa ce creează dependenţă.  Studenţilor li s-au prezentat imagini cu diferite alimente în paralel, iar ei au decis care dintre cele două consideră că ar putea produce dependenţă. 

Fără nicio suprinză, mâncărurile bogate în grăsimi şi carbohidraţi au fost printre cele preferate. După cum notează autorul, băuturile alcoolice cu un nivel mai mare de alcool pot provoca mult mai rapid dependenţă decât cele cu o concentraţie mai mică de alcool.

Participanţii au fost împărţiţi în funcţie de sex şi indicele de masă corporală, pentru ca cercetătorii să poată observa modul în care fiecare gen reacţionează la anumiţi componenţi din alimente. Însă genul nu a fost un indice relevant. 

Experţii au descoperit că ciocolata provoacă cea mai mare dependenţă, aceasta este urmată de îngheţată şi apoi de cartofii prăjiţi.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase