Home » Știință » Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant

Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant

Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant
Publicat: 16.10.2016
Astronomii au scos la iveală faptul că în univers există 2 trilioane de galaxii, de 20 de ori mai multe decât am fi crezut până acum. Descoperirea uimitoare, bazată pe studierea unor imagini capturate de satelitul Hubble şi ulterior transformate în format 3D, a fost publicată în Astronomic Journal.

Oamenii de ştiinţă au fost nedumeriţi cum universul poate ascunde atâtea galaxii din momentul în care, în anul 1924, astronomul Edwin Hubble a descopeirit că Andromeda, o galaxie vecină, nu face parte din Calea Lactee. Numărul galaxiilor nu poate fi oferit cu exactitate, chiar şi acum, în epoca tehnologiei. Potrivit astronomilor, ceea ce noi cunoaştem reprezintă doar o parte din univers şi chiar dacă această tehnologie evoluată oferă rezultate mult mai mari în cercetarea astronomică, se poate cerceta doar 10% din această parte cunoscută.

Folosind imagini capturate timp de 20 de ani de către telescopul Hubble, astronomii le-au transformat în imagini 3D pentru a reuşi să identifice numărul galaxiilor din diferite perioade. O galaxie reprezintă un sistem care înglobează milioane sau miliarde de stele. Folosind calcule matematice, astronomii au fost capabili să identifice un număr aproximativ al galaxiilor nevăzute, ajungându-se la concluzia că unele dintre ele sunt prea departe pentru ca telescopul să le identifice.

Însă, ceea ce este şi mai uimitor este faptul că, atunci când Universul avea doar câteva miliarde de ani, existau de 10 ori mai multe galaxii decât există astăzi, potrivit rezultatelor experimentelor, ceea ce înseamnă că, odată cu evoluţia acestuia, numărul galaxiilor a scăzut.

Sursa: The Guardian

Citeşte şi:

Cum cresc galaxiile

Catastrofa materiei obscure si formarea galaxiilor

Coliziune iminenta intre doua galaxii

Noi galaxii se formeaza la o distanta de 35 de milioane ani-lumina

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase