Home » Știință » Au 50.000 de ani şi sunt încă în viaţă. Ce au descoperit cercetătorii într-o peşteră din Mexic

Au 50.000 de ani şi sunt încă în viaţă. Ce au descoperit cercetătorii într-o peşteră din Mexic

Au 50.000 de ani şi sunt încă în viaţă. Ce au descoperit cercetătorii într-o peşteră din Mexic
Publicat: 21.02.2017
Forme antice de viaţă, despre care cercetătorii spun că ar putea avea până la 50.000 de ani, au fost găsite captive în interiorul cristalelor din peşterile mexicane cu temperaturi ridicate. Este vorba despre nişte microbi care au reuşit să supravieţuiască trăind pe minerale precum fierul şi magneziul.
Aceşti microbi bizari au fost descoperiţi adormiţi în peşterile Naica din Mexic, cunoscute şi ca Peşterile Cristalelor. Directorul Institutului de Astrobiologie din cadrul NASA, Penelope Boston, a fost cea care a făcut descoperirea şi a afirmat că a găsit microbii pe minerale precum fierul sau magneziul, potrivit Gândul.
 
„Este o super viaţă! Este, pur şi simplu, o altă dovadă a cât de dură este viaţa pe Pământ”, a spus cercetătoarea.
 
Penelope Boston a reuşit să readucă la viaţă microbii atât în mediul lor natural, cât şi în laborator şi plănuieşte să continue testele în zonă. 
 
Această descoperire este rezultatul a nouă ani de muncă, iar numărul microbilor descoperiţi se ridică la 40, iar diferenţele dintre ei sunt însemnate. 
 
Peşterile Naica sunt situate în nordul statului Chihuahua din Mexic, la aproximativ 8 kilometri adâncime şi conţin mine abandonate de plumb şi zinc. Înainte ca diversele companii din zona mineritului să înceapă să le exploateze, aceste peşteri erau complet rupte de lume. 
 
Din cauza temperaturilor scăzute, echipa lui Penelope Boston a fost nevoită să revină la suprafaţă la fiecare 20 de minute şi să se încălzească într-o cameră la 38 de grade Celsius. 
 
Aceşti microbi nu sunt cele mai în vârstă forme de viaţă. În urmă cu câţiva ani, un grup de oameni de ştiinţă a descoperit microbi care trăiesc în gheaţă şi în sare, despre care au spus că ar putea avea 500.000 de ani.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase