Home » Știință » Aşa sună Universul. Cassini a înregistrat, în PREMIERĂ, sunetul dintre Saturn şi inelele sale

Aşa sună Universul. Cassini a înregistrat, în PREMIERĂ, sunetul dintre Saturn şi inelele sale

Publicat: 04.05.2017
Sonda Cassini a transmis sunetul care se aude aude în spaţiu, înregistrat între inelele lui Saturn.

Fişierele audio au fost transmise către Pământ după ce Cassini a realizat  a doua manevră de pătrundere între Saturn şi inelele sale, informează Science Alert. Prima manevră a sondei a avut loc pe 26 aprilie, moment în care a fost înregistrat şi sunetul. 

Evenimentul reprezintă o dublă premieră, este pentru prima dată când putem asculta Universul şi prima dată când o sondă s-a aventurat atât de aproape de Saturn. ,,Regiunea dintre inelele lui Saturn este un ‘mare gol’, aparent,” a declarat Earl Maize, managerul proiectului Cassini

După cum explică şi NASA într-o declaraţie oficială, atunci când Cassini a trecut prin inelele lui Saturn, instrumentele de măsurare a undelor radio şi plasmatice (RPWS) au detectat sute de ,,particule inelare”, dar după ce a ajuns în spaţiul dintre planetă şi inele nu a mai fost înregistrat nimic. 

RPWS nu înregistrează direct unde sonore, acesta detecteză undele radio şi plasmatice pe care le transformă, apoi, în sunet. Rezultatul este reprezentat de sunetul pe care îl fac particulele de praf ce se lovesc de instrumente şi antene însoţite de fluierăturile şi scârţâiturile generate de particulele din spaţiu. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase