Home » Știință » Ce se întâmplă dacă se face sex în spaţiu

Ce se întâmplă dacă se face sex în spaţiu

Publicat: 11.06.2017
De-a lungul istoriei, oamenii au făcut sex în cele mai neconvenţionale locuri, însă singura frontieră care nu a fost explorată până în prezent este spaţiul. Sexul în microgravitaţie a inspirat regizorii de filme, iar ideea turismului spaţial care ar putea fi realizabilă anul viitor va putea face posibilă o astfel de experienţă.

Mark Shelhamer, director executiv al NASA Human Research Program, afirmă că primul aspect pe care îl vor întâmpina astronauţii în timpul relaţiilor intime în spaţiu va fi lipsa intimităţii. 

,,Dacă Space X va trimite două persoană către Lună, în 2018, în interiorul navei se va afla şi a treia persoană, un astronaut ‘profesionist’,” afirmă el.  Capsula Dragon, deţinută de Space X, ar putea transporta în spaţiu şapte pasageri, dacă aceştia vor trece peste lipsa de intimitate şi înghesuiala din încăpere ar putea întreţine relaţii intime, spune directorul executiv al NASA Human Research Program. 

Însă microgravitatea are un impact puternic asupra organelor necesare unui astfel de act, informează Gizmodo ,,Din cauza mediului cu microgravitaţie, modul în care sângele curge prin corp este diferit. Pe Pământ, sângele se propagă mult mai uşor către extremităţile joase, în timp ce inima trebuie să facă un efort mai mare pentru a trimite sângele către creier. În spaţiu, sângele se propagă în egală măsură în tot corpul, de asemenea, în zona extremităţilor, sângele ar putea fi insuficient pentru provocarea unei erecţii,” afirmă John Millis, inginer din cadrul Universităţii Anderson. 

Totodată, zborurile prelungite în spaţiu provoacă scăderea testosteronului în timp. Pentru femei, această acţiune ar putea fi mult mai dificilă. Millis susţine că libidoul femeilor ar putea fi afectat de microgravitaţie. 

Sexul în spaţiu ar putea fi foarte fierbinte, dar nu într-un sens pozitiv.  ,,Din cauza microgravitaţiei, transpiraţia şi lacrimile nu se vor scurge pe corpurile astronauţilor, acestea vor rămâne în apropierea locului în care au fost secretate,” afirmă Millis. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase