Home » Știință » Scaunul cu ,,gravitaţie zero” şi iaurtul cu aloe vera printre produsele din cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara

Scaunul cu ,,gravitaţie zero” şi iaurtul cu aloe vera printre produsele din cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara

Scaunul cu ,,gravitaţie zero” şi iaurtul cu aloe vera printre produsele din cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara
Publicat: 08.06.2017
Iaurtul cu aloe vera, jeleul natural din flori de salcâm, ciocolata cu nuci verzi, care poate fi consumată şi de diabetici, sau scaunul relaxant care utilizează tehnologia “gravitaţie zero” sunt doar câteva dintre produsele prezentate în cadrul Salonului de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara.

Printre cei prezenţi la Salonului de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” din Timişoara se numără şi două studente de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care au realizat mai multe preparate inedite: un iaurt cu aloe vera, praline cu nuci verzi, un jeleu natural din flori de salcâm şi o băutură obţinută din miere.

“Iaurtul cu aloe vera este un produs funcţional, benefic organismului, ajută la îmbunătăţirea digestiei. Iar ciocolata este un sortiment raw vegan nou, obţinut pe bază de adaos de nuci verzi, ulei din sâmburi de coacăz negru şi ca îndulcitor natural am ales utilizarea siropul de arţar. Faţă de ciocolata din comerţ, este mult mai sănătoasă, pentru că am înlocuit zahărul cu sirop de arţar, am utilizat nucile verzi, tolerate de diabetici”, a afirmat Adelia Selagi, studentă la Facultatea de Tehnologia Alimentelor.

De asemenea, Emanuela Both, care a inventat jeleul din flori de salcâm, spune că acest preparat reduce stresul şi anxietatea.
 
„Am realizat o băutură fermentată pe bază de miere, am adăugat apă şi agent de fermentare polenul şi astfel s-a obţinut. Pentru aromatizare am utilizat măceşele şi ghimbirul, pentru o aromă mai bună şi un conţinut ridicat de compuşi biologici activi. De asemenea, am realizat şi o peltea (n.r. jeleu natural) obţinută din flori de salcâm, care sunt puţin valorificate. Au efecte sedative asupra sistemului nervos, reduc stresul, anxietatea, iar astfel am încercat să obţin un produs nou cu o aromă de salcâm. Momentan, sunt la stadiul de idee aceste preparate şi lucrare de licenţă, dacă vom fi ajutaţi, sperăm să reuşim să le scoatem pe piaţă”, a precizat Emanuela Both.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase