Home » Știință » Tatuajele cu biosenzori, invenţia ce poate îmbunătăţi viaţa diabeticilor. Cum funcţionează dispozitivul

Tatuajele cu biosenzori, invenţia ce poate îmbunătăţi viaţa diabeticilor. Cum funcţionează dispozitivul

Publicat: 15.06.2017
Persoanele care au diabet de tipul 1 sau 2 sunt nevoite să-şi verifice periodic nivelul de zahăr din sânge. Metodele existente momentan implică înţeparea degetului cu un dispozitiv sau implantarea sub piele a unei tehnologii ce măsoară nivelul de zahăr din sânge.

Însă o echipă de cercetători din cadrul MIT a realizat o alternativă a dispozitivelor de testare a nivelului de zahăr din sânge. Cu ajutorul unui tip special de cerneală, cercetătorii au creat tatuajul cu biosenzori, care îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul zahărului din sânge, relatează IFL Science

Denumită DermalAbyss ink,  tehnologia este în faza de testare şi nu este disponibilă momentan pentru accesul public. Tatuajul poate detcta si nivelul pH-ului, al sodiului şi al concentraţiei de glucoză. Atunci când nivelul glucozei este prea mare, tatuajul îşi schimbă culoarea în maro. De la prea mult sodiu îşi schimbă culoarea în verde, iar movul şi rozul indică schimbări ale pH-ului.

Cerneala nu este în contact direct cu fluxul sanguin, aceasta monitorizează lichidul interstitial. În prezent, dispozitivul este testat doar pe pielea de porc, similară  cu cea a omului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase