Home » Știință » Cercetătorii vin cu o surpriză: nu există o limită maximă a vârstei omului

Cercetătorii vin cu o surpriză: nu există o limită maximă a vârstei omului

Publicat: 04.07.2017
Studiul a fost realizat de o echipă de la Universtitatea McGill din Canada şi vine ca un răspuns la alt studiu publicat anul trecut care sugerează că există o limită naturală a duratei de viaţă a omului, chiar dacă există modalităţi de a depăşi limita.

Studiul recent s-a bazat pe monitorizarea speranţei de viaţă a celor mai longevive persoane din Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Japonia în fiecare an, începând cu 1968, scrie Science Alert.

Siegrifried Hekimi, un cercetător care a participat la acest studiu, precizează că „nu ştim care este limita de vârstă. De fapt, prin extrapolarea tendinţelor de acum, putem demonstra că speranţele de viaţă maxime şi medii vor continua să crească”.

Astfel, Hekimi şi colegul său Bryan G. Hughes sugerează că plafonul de vârstă maximă de anul trecut (115 ani), poate fi unul temporar şi că plafoane mai joase au fost înregistrate în trecut şi au fost depăşite. Hekimi consideră că este posibil ca oamenii să trăiască 150 de ani sau chiar mai mult, odată cu progresul medical.

Aşadar, cel puţin statistic, nu există o limită superioară teoretică a vârstei pe care o persoană o poate atinge. În acest sens însă, unii experţi susţin că nu există suficiente date pentru a face o asemenea prognoză, în timp ce alţii consideră că dovezile biologice care confirmă ca trăim mai mult cântăresc mai greu decât analizele statistice.

Revenind la studiul de anul trecut menţionat la începutul articolului, unul dintre cercetătorii acestuia, Jan Vijg de la Albert Einstein College of Medicine din Statele Unite, precizează că „nu pot exclude posibilitatea ca acest plafon să fie depăşit. Probabil vom putea crea noi medicamente care să combată îmbătrânirea”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vârsta este doar în capul tău. Cum putem preveni îmbătrânirea cu ajutorul ştiinţei

Omenirea trebuie să se pregătească pentru un viitor în care îmbătrânirea nu va mai fi o problemă

Descoperirea care poate preveni îmbătrânirea: cercetătorii au identificat ceasul biologic care indică vârsta fiecărui organ

Cercetătorii au creat ghidul anti-îmbătrânire

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase